Vam dišijo ravioli? Morda vam bo prišel prav ta recept!
Za 4 osebe potrebujete:
- 300 g moke
- 30 ml olivnega olja
- 3 jajca
- sol
- 150 g listne špinače
- 50 g nastrganega parmezana
- 1 žlico timijana
- 1 žlico sesekljanih vršičkov zelene
- sveže mleti poper
- 4 paradižnike
- 50 g masla
- 100 g pesta
- 50 g parmezana
Priprava:
1 Iz moke, olja, jajc in ščepca soli zgnetite mehko in voljno testo. Zavijte ga v folijo za živila in ga za 30 minut postavite v hladilnik.
2 Špinačo poparite z vrelo vodo in jo odcedite. Nato jo sesekljajte in iz nje iztisnite odvečno tekočino. Dodajte nastrgan parmezan, sesekljana zelišča, vse skupaj malce začinite s poprom in pretresite.
3 Testo razdelite na dva dela in ju razvaljajte v 1 mm debela pravokotnika. Po njima v razmikih po 5 cm razporedite nadev. Predele med nadevom premažite z vodo in na spodnje testo previdno položite drugo. Zatisnite prostorčke, ki nimajo nadeva, in testo narežite na enako velike kvadrate. Raviole dajte v vrelo slano vodo in jih pustite vreti 4 do 5 minut.
4 Paradižnike poparite z vrelo vodo, jih olupite in zrežite na koščke. Raviole stresite v skledo, dodajte koščke mesa, pesto in paradižnike. Jed lahko še začinite s soljo in poprom, če želite. Postrezite s parmezanom in okrasite z zelišči.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?