Okusen prigrizek ali obrok!
Za 4 osebe potrebujete:
- 400 g moke
- 2 jajci
- 2 rumenjaka
- 1 beljak
- sol
Za nadev:
- 300 g krompirja
- 3 mlade čebule
- 1 papriko
- 100 g masla
- 100 g ovčjega mladega sira
- 1 žličko mlete paprike
Za drobljenec:
- 100 g drobtin
- 100 g masla
- 100 g slanine
- 2 mladi čebuli
Priprava:
1 Olupite krompir, mu dodajte maslo in ga do mehkega skuhajte v vreli slani vodi. Po kuhanju jih odcedite in pustite v pokriti posodi. Oplaknite papriko in očistite mlado čebulo. Papriko zrežite na majhne koščke, čebulo pa na obročke. Zelenjavo popražite na preostalem maslu in ji na koncu primešajte še mleto papriko. Na koncu primešajte pretlačen krompir in mladi sir.
2 Iz moke, jajc, rumenjakov in soli zgnetite mehko in voljno testo. Zavijte ga v folijo za živila in ga za 1 uro pustite počivati. Nato ga na pomokani delovni površini razvaljajte približno 4 mm debelo in ga pokrijte s kuhinjsko krpo.
3 Po polovici testa v razmikih po 4 mm razporedite kupčke nadeva. Beljak premešajte z 1 do 2 žličkama vode in z njim premažite testo okoli nadeva. Čezenj prepognite drugo polovico testa, ga zatisnite med kupčki in s posebnim rezalnikom narežite kvadrate.
4 Žepke v vreli slani vodi kuhajte približno 8 do 10 minut. V tem času na maslo zarumenite drobtine. V njih povaljajte odcejene žepke. Potresite z mlado čebulo in praženo slanino.
Novo na Metroplay: "V vsakem žanru najdeš dobre in slabe pesmi." | Raiven