Žar mojster razkriva: Preprost trik za boljši okus jedi na žaru

14. 7. 2019
Deli
Žar mojster razkriva: Preprost trik za boljši okus jedi na žaru (foto: Profimedia)
Profimedia

Celo mojstri včasih pozabijo na ta super preprost trik za boljši okus jedi na žaru. 

Menda med žar ljubitelji krožijo tri pravila, ki se ji vedno držijo:

1. Slanine nikoli ne pecite zgoraj brez. (Vemo, o kom govorimo, kajne?)

2. Žara na prijateljevem ali stričevem pikniku nikoli ne prevzemite brez vprašanja. Razen, če sovražite prijatelja/strica. In …

3. S peko na žaru začnite šele potem, ko na oglje vržete nekaj koščkov lesa.

O prvih dveh pravilih ta trenutek ne bomo komentirali, pogovoriti se bomo morali in jih preveriti pri zagretih 'žaropekih', o tretjem ne dvomimo.

To je ta super preprost trik, ki bo izboljšal okus jedi na žaru ...

Pest koščkov lesa.

Kateregakoli suhega lesa.

Dim, ki se ustvari ob tem, da namreč jedem, ki ste jih sicer pekli le nad ogljem, poseben okus, boljši, rustikalen, s katerim boste navdušili čisto vsakega gosta. Meso bo fantastično, celo zelenjava bo imela boljši okus.

Ganljiv posnetek dečka, ki je pomagal neznancu: “Ne skrbi, jaz sem Batman”
Seveda prave peke na žaru ni tudi brez ...

Fantastičnih marinad in pomak:

In še več fantastičnih receptov in nasvetov:

Novo na Metroplay:  Novinar izza nagrade | N1 podkast s Suzano Lovec