Tek Promocijsko sporočilo

11. Triglav tek je dogodek, ki bi se ga letos morali udeležiti vsi ljubitelji teka in narave (TO je razlog)

26. 5. 2023
Deli
11. Triglav tek je dogodek, ki bi se ga letos morali udeležiti vsi ljubitelji teka in narave (TO je razlog) (foto: Promocijsko gradivo)
Promocijsko gradivo

Prijave na 11. Triglav tek že potekajo! Svoje mesto si zagotovite TUKAJ 👇.

S preizkušnjami, ki so prilagojene ljubiteljem rekreacije vseh generacij in stopenj pripravljenosti, so v Zavarovalnici Triglav tudi letos poskrbeli, da bo vsakdo našel pravi izziv zase.

Prihaja 11. Triglav tek!

Kdaj? 9. 9. 2023
Kje? Brdo pri Kranju
Kdo? Dobrodošli vsi ljubitelji teka in športnih aktivnosti

Tekači bodo lahko, tako kot na minulih Triglav tekih, izbirali med družinskim tekom na 3,4 km, štafetnim tekom trojk na 3 x 3,4 km, tekom na 5 ali 10 km in polmaratonom, otroci pa se bodo lahko podali na otroški tek na 350 ali 700 m.

Pravočasno poskrbite za zdravo pripravljenost

Čeprav nas do 11. Triglav teka loči še nekaj časa, je pomembno, da se že zdaj posvetimo zdravi telesni pripravljenosti. V kolikor ste bili v zadnjih mesecih manj aktivni, vadbo prilagajajte svojemu počutju in zmožnostim. Začnite z lažjimi vajami, ki jih počasi stopnjujete, pri tem pa ne pozabite za ustrezno hidracijo.

Da se boste na izbrani izziv zares ustrezno pripravili, so pri Zavarovalnici Triglav poskrbeli tudi s koledarjema treningov za 10-kilometrski tek in polmaraton. Vsebujeta predloge tekaških treningov za vsak teden in opise vseh vadb, ki jih morate poznati, da se boste kar najbolje pripravili.

Pripravili pa so tudi 4 posnetke ogrevalno-raztezalnih vaj, ki vam bodo pomagale pri pripravi na tek in sprostitvi po njem.

Ostale tri sklope vaj si oglejte tukaj.

Trajnostno naravnan tek

Ste vedeli? Triglav tek je edini športni dogodek, ki odpira vrata parka in posestva Brdo pri Kranju, nadzorovanega območja naravnih vrednot. Na tekaških stezah, ki se vijejo skozi dih jemajočo naravo, je vsak kilometer še lepši.

Kar sedem desetin posestva Brdo zavzemajo gozdovi, ki so zaradi izrazito poudarjene estetske funkcije razglašeni za gozdove s posebnim namenom. V grajskem parku danes uspeva 45 vrst bolj ali manj eksotičnih dreves. K drevoredom, otokom grmovja in cvetličnim gredam sodijo tudi sprehajalne poti, grajske in spremljevalne stavbe ter čudovita grajska ribnika.

Promocijsko gradivo

Tradicionalni Triglav tek vam nedvomno odpira vrata v edinstveno okolje. Vijugali boste po gozdu, med travniki, ribniki, lužami in potoki. Naj vas ne preseneti, če boste srečali kakšno žival, denimo srno ali jelena. Na eno od tekaških preizkušenj se lahko prijavite na tej povezavi.

O trajnosti in trajnostnem razvoju dandanes slišimo že skoraj na vsakem koraku, ampak ali v resnici res vemo, kaj pomeni in kaj vse zajema? Trajnostni razvoj je “razvoj, ki zadovoljuje potrebe sedanjosti, ne da bi ogrozili možnosti prihodnjih generacij, da zadovoljijo svoje potrebe.”

Katera so področja, ki jih moramo zaščiti? Gre tu zares le za varstvo okolja ali gre za širše področje, ki se ga morda še ne zavedamo dobro?

Zavarujmo prihodnost

Zavarovalnica Triglav že več kot 120 let skrbi za varnejšo prihodnost vsakega izmed nas. Pa vendar skrb ni dovolj. Treba je narediti več. Sodelovati in si prizadevati, da stvari premaknemo naprej. "Odslej bomo skupaj z našimi partnerji iz sveta športa, kulture, zdravstva, preventive in gospodarstva delovali v smeri doseganja 17 ciljev trajnostnega razvoja. To želimo doseči skupaj z vami," so odločni.

Pridružite se jim in skupaj zavarujmo prihodnost.

Fotografije: Promocijsko gradivo