Težave s ščitnico, hujšanje in tek

Težave s ščitnico, hujšanje in tek (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
30. 3. 2015

Večina težav kot tudi težave s ščitnico je v veliki meri povezanih z načinom življenja.

Ko do teh težav pride, je zato zelo smiselno razmisliti o prilagoditvi naših navad - gibanje, prehranjevanje, počitek ...

Preden pa začnemo karkoli spreminjati, se je treba vprašati, ali nam bo vložen trud sploh prinesel rezultat. Torej kakšno je naše začetno stanje/diagnoza in kaj točno želimo doseči/cilj.

Na primer: tek je ciklično/ponavljajoče gibanje in če tečemo s katero izmed tekaških napak (več o tem v videu Napake pri teku), se nam lahko zgodi, da pride do nepredvidenih poškodb, saj to napako velikokrat ponovimo. To pomeni, da v primeru teka z napakami nismo izbrali najbolj učinkovitega sredstva za dosego cilja oz. nas izbrano od njega lahko celo oddalji.

Če bi se vseeno radi udejstvovali s tekom, pa predlagam branje članka Če želite teči, živite tek.

V pomoč pri prilagoditvi prehranjevanja in gibanja so vam lahko tudi naslednji

Na samem koncu pa vseeno v razmislek ...

Tudi avta, računalnika, telefona in še veliko drugih stvari najbrž ne popravite sami, temveč vam pri tem pomagajo strokovnjaki. Se motim? Menim, da ima naše telo in zdravje veliko, če že ne neprecenljivo, vrednost in da ni odveč, če ga zaupamo strokovnjaku ter se "popravil" ne lotevamo sami. Vem, da so finančna sredstva vedno in verjetno vedno bodo omejena, lahko pa v nas investiramo tudi na drug način (npr. s pridobivanjem znanja). Kljub temu pa je po mojem mnenju to daljša pot. Vsekakor izberite sami.

Srečno!

Dalibor Todorović, prof. šp. vzg., profesionalni osebni in kondicijski trener

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri