Vztrajajmo skupaj!
Življenje je nenehno zasledovanje ciljev. S pomočjo dobre volje, truda in vztrajnosti bomo manjše in večje cilje dosegli navkljub vsem oviram. Pridruži se vseslovenskemu gibanju #vztrajam, kajti skupaj smo močnejši!

PRIHODNOST STE VI! SKB, partner projekta #vztrajam

Tek je zakon. Zmigaj se s kavča in pojdi z nami na tek!

Pridruži se

Postani naš #vztrajam ambasador ter spremljaj zgodbe ostalih!

PREDSTAVI SE
pocasen-tek

Foto: profimedia

Verjetno se tudi ti na nekaterih mestih počutiš veliko bolje, na nekaterih pa malce slabše. Ravno zato je dobro, da se potikaš tam, kjer ti je dobro, udobno in kjer si nabiraš nove energije. Enako je s tekom.

Ko se odločiš, da tek postane tvoja vsakdanja aktivnost, je najbrž vsakdanja tudi lokacija, kjer vsak dan tečen. Seveda pa smo si ljudje različni.

Nekateri bodo vsak dan tekli kje drugje in se ne bodo ozirali na okolico, ampak se bodo osredotočali predvsem na kilometre. Spet drugi, mogoče si med njimi tudi ti, pa imajo radi ustaljene navade in vedno isto lokacijo teka.

Nove navade, ista lokacija

Ko ustvarjaš novo navado, v našem primeru je to tek, je dobro, da vsaj en mesec vedno tečeš na isti lokaciji. Na začetku te bo sama aktivnost najbrž tako zaposlila, da bi te iskanje nove lokacije in prilagajanje na nove lokacije, zmotilo. Kasneje lahko svojo pot oziroma kraj teka popolnoma spremeniš in s dolžino teka tudi podaljšuješ.

Tek v naravi

Ko iščeš lokacijo za svoj tek, poskusi poiskati lokacijo v naravi. Seveda lahko tečeš v telovadnici ali na stadionu, a narava je vseeno boljša izbira. To je lahko priljubljena gozdna pot, lahko je poljska pot ali pot, ki teče ob reki ali potoku. Predvsem je pomembno, da je lokacija teka čim dlje od prometnih poti. Tako bo naš tek postal sproščujoča dejavnost, ki nas bo popeljala daleč stran od mestnega ali kakršnega koli vrveža.

#vztrajam motiviramo 15. junij 2018

Prijavi se na e-novice!

Enkrat tedensko v svoj e-nabiralnik prejmi zgodbe navdiha, motivacijske nasvete in najboljše #vztrajam objave minulega tedna.