Darko Klemen (Master Chef) razkriva recept za popoln T-bone steak
Darko Klemen, zmagovalec oddaje Master Chef 2016, je eden največjih slovenskih strokovnjakov za meso in žar. Tu je njegov recept za prave ljubitelje žara - recept za T-bone steak.
T-bone je kos govedine (hrbtni del), ki je dobil ime po obliki kosti. Pravilno pečen, prej seveda tudi pravilno pripravljen, je prava mesna poslastica za ljubitelje žara - sočen, ki se v ustih kar stopi. Da dobite pravi okus, pa ne potrebujete gore začimb in žar omak.
Darkov recept za T-bone steak
Sestavine:
- 1,5 kg T-bone zrezka
- 50 g masla
- 2 žlici ekstra deviškega olja
- solni cvet
- sveže mlet poper
- vejica timijana
- vejica rožmarina
- cel česen
Priprava:
Meso poplaknite in dobro osušite.
Pomembno! Meso vzemite iz hladilnika vsaj uro prej. Na žar ne sme direktno iz hladilnika, temveč mora biti temperiran na sobno temperaturo.
Zrezek položite na žar in ga na vsaki strani pecite tri minute.
Nato v ponvi raztopite maslo in nanj položite zapečen zrezek. Začinite s timijanom, česnom in rožmarinom. Na koncu po okusu solite in poprajte.
Zraven postrezite pečen krompir s kislo smetano.
Ne zamudite tudi bogate ponudbe svežih izdelkov za žar, ki jih priporočata žar legendi!
Od 11. julija 2019 bodo v trgovinah Lidl posebno ugodni:
- Čevapčiči XXL
- Svinjski flank steaki
- Piščančja žar plošča
- Lovke orjaškega lignja
Ponudbo preverite TUKAJ.