3 koraki, kako se 'izklopiti'

3 koraki, kako se 'izklopiti' (foto: Profimedia) Profimedia
11. 3. 2017

Se spomnite, kdaj ste nazadnje spili skodelico kave s prijateljem kot v »starih dobrih časih«? Brez surfanja po družbenih omrežjih torej?

Si sploh predstavljate dan brez družbenih omrežij?

Tudi če niste med tistimi, ki ob objavi na Facebooku napeto čakajo in zbirajo všečke, si vzemite odmor in dvignite pogled z vaše elektronske naprave.

Postavite meje.

Vsak dan preživite na družbenem omrežju eno do dve minuti. Nastavite alarm za 15 minut. Ko telefon zazvoni, si lahko ponovno privoščite dve minuti Facebooka. Potem postopoma podaljšujte čas za 'pavzo' - na 20 miut, 25 minut itd. Omejevanje časa, ki ga preživite na omrežjih, vam bo pomagalo sprostiti napetost in povečati zbranost.

Vzemite si odmor.

Bistvo odmora je, da si možgani odpočijejo. Namesto preverjanja novih statusov na Facebooku, si raje vzemite čas za sprehod, branje ali kavo s prijateljem. Kadar so možgani »utrujeni«, je najbolje, da se odklopite od tehnologije.

Skrijte objave, ki jih ne potrebujete.

Več sto prijateljev na družbenem omrežju pomeni na tone objav dnevno. Skrijte vse, ki jih ne poznate zares, ali o njih ne potrebujete vedeti vsega. Ne bo odveč, če boste odstranili tudi te, katerih objave vas spravljajo v slabo voljo. Prikrajšani boste le za nekaj stresa.

Brez izgovorov

Ničesar ne boste zamudili, če obvestila na Facebooku pregledate šele naslednji dan. Nobena objava ni tako pomembna, da si ne bi morali privoščiti dneva brez družbenih omrežij in te minute raje preživeli s istimi, ki vam veliko pomenijo.

Današnji izziv

Za en dan se izpišite iz vseh družbenih omrežij.

Potem pa ...

  • pojdite na kavo s prijateljem,
  • peljite ljubljenčka na daljši sprehod,
  • skupaj s partnerjem skuhajta kosilo,
  • preberite še kakšno knjigo,
  • pojdite v naravo ...

Preverite:

In preberite še, zakaj srečni pari ne delijo svojega življenja na družbenih omrežjih

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri