Pri mojstrih za tunine in mesne delikatesne jedi smo poiskali najboljše ideje za okusen in bogat zajtrk, popoldanski prigrizek, predjed za gurmane in slastno večerjo.
Za piko na i smo vsaki jedi dodali nove namaze Rio Mare.
V družini Patejev, kjer kraljujeta liniji Rio Mare Pate in Rio Mare Rustico, najdete pet novih okusov. Paleta vrhunskih slanih namazov, primernih za vsako priložnost in različne potrošnike, je obogatena s
- tuninim namazom,
 - tuninim namazom s papriko,
 - namazom s kuhanim pršutom,
 - s piščančjim namazom in
 - piščančjim namazom s paradižnikom.
 
Značilnosti novih namazov: zelo mehka tekstura, ki se z lahkoto maže, so slastni in primerni tako za zajtrk kot popoldansko malico ter tudi za bolj zahtevne predjedi ali prigrizke na zabavah.
Vsi novi namazi, razen namaza s kuhanim pršutom so brez konzervansov ter so bogat vir beljakovin.
Več kot malica:
Topli sendvič z namazom in s kuhanim pršutom
Slastna specialiteta za popoldansko malico ali bogat zajtrk.
Sestavine:
- Rio Mare Pate namaz s kuhanim pršutom
 - paradižnik
 - artičokine sredice
 - jajčevec
 - šparglji
 - mocarela
 - olivno olje
 - balzamični kis
 - mehke štručke
 
Priprava:
Artičoke dobro osušimo. Na pekač položimo narezan jajčevec, ki ga pokapljamo z olivnim oljem in balzamičnim kisom, na peki papirju v pečici pečemo približno 20 minut, da se jajčevci zmehčajo. Štručke razpolovimo in jih bogato obložimo z Rio Mare Pate namazom s kuhanim pršutom, pečeno in svežo zelenjavo ter vse skupaj pečemo v opekaču.
Predjed za gurmane:
Polnjena jajčka s piščančjim nadevom
Sestavine:
- 6 trdo kuhanih jajc
 - Rio Mare Pate piščančji namaz s paradižnikom
 - paprika v prahu
 - kečap
 - gorčica
 - kisla smetana
 
Priprava:
Trdo kuhana jajčka razpolovimo in rumenjake ločimo od beljakov ter iz njih naredimo kremo za polnjenje. V rumenjake, ki smo jih pretlačili z vilicami, vmešamo Rio Mare Pate piščančji namaz s paradižnikom, žlico kečapa in žlico gorčice, ter nekaj žlic kisle smetane. Sestavine dobro premešamo in s kremo napolnimo beljake ter posujemo s ščepcem paprike ali kakšno drugo slastno začimbo.
Slastna večerja s skrivnostnim dodatkom:
Polnjene paprike po mediteransko
Sestavine:
- paprike
 - Rio Mare Pate tunin namaz s papriko
 - čebula
 - kuskus
 - koruza
 - pinjole
 - olive
 - feta sir
 - bazilika
 
Priprava:
Popražimo čebulo in vmešamo narezano zelenjavo. Posebej skuhamo kuskus in ga dodamo zelenjavi, primešamo na koščke narezan feta sir ter začinimo z baziliko. Dodamo še Rio Mare Pate tunin namaz s papriko. Z zmesjo napolnimo paprike in jih postavimo v pekač ter pečemo pol ure.
Nenačrtovana večerja:
Zvitki iz kumar s tuninim namazom Rio Mare
Sestavine:
- Rio Mare Pate tunin namaz
 - korenje, ki ga zrežemo na paličice
 - kumaro, ki jo zrežemo na tanke rezine
 
Priprava:
Rezino kumarice samo na eni strani obložimo z Rio Mare tuninim namazom in dodamo nekaj korenčkovih paličic. Rezino zvijemo v slasten zvitek.
Današnji izziv:
Poglejte si naslednje tri video recepte in obogatite svoj jedilnik z eno od jedi, ki smo jih pripravili:
- Polpete iz tunine in skute s papriko
 - Slane palačinke s tunino in bučkami
 - Brusketa z avokadom, češnjevim paradižnikom in skušo na žaru
 
                
            
                            


