Popolna malica: Brusketa z avokadom, češnjevim paradižnikom in skušo na žaru

Popolna malica: Brusketa z avokadom, češnjevim paradižnikom in skušo na žaru (foto: Danijel Čančarević) Danijel Čančarević
29. 3. 2017

Avokado se odlično poda številnim receptom. Obogati lahko praktično vsak kos mesa ali ribe, iz njega pripravimo noro dober namaz, ga vmešamo v solato, pripravimo kot sladico ... Če vas še nismo prepričali, poskusite naslednji recept.

Brusketa z avokadom, češnjevim paradižnikom in skušo na žaru

Sestavine za štiri osebe:

Priprava:

Rženi kruh popecite, medtem naribajte limetino lupinico in jo prihranite za kasneje.

Avokado prerežite na polovico, odstranite olupek in koščico, meso postavite v posodo in ga pretlačite z vilicami. Dodajte Tabasco, sok limete in ekstra deviško oljčno olje. Vse skupaj premešajte, da dobite gladko kremasto zmes.

Na tanko narežite češnjeve paradižnike. Na popečen kruh namažite žlico avokadovega namaza ter dodajte narezane paradižnike in fileje skuše, ki ste jih predhodno odcedili. Začinite s sveže mletim črnim poprom in limetino lupinico. Postrezite takoj.

Današnji izziv:

Preizkusite enega od naših receptov:

Darilo za vse: Prenesite kupon in izkoristite popust!

Danes vam poleg recepta podarjamo še kupon, s katerim boste pridobili 30 % popust za nakup Rio Mare skuše na žaru. Kupon lahko izkoristite v prodajalnah Mercator do 5. aprila 2017 in velja za vse tri okuse.

Hitro po KUPON!

Prenesite ga s klikom na spodnjo fotografijo ali prek povezave Prenesi Rio Mare kupon.