Takšen obrok je še posebej odličen pred kakšnim napornejšim treningom.
Sestavine za štiri osebe:
- 350 g špagetov
- konzerva Rio Mare tunine v oljčnem olju 160 g
- 3 bučke
- 2 rumenjaka in 1 celo jajce
- 4 žlice sveže smetane
- 1 žlička naribanega parmezana
- 40ml ekstra deviškega oljčnega olja
- sol in črni poper
Priprava:
V veliki posodi zavrite vodo in jo solite.
Bučke narežite na tanke rezine, posolite ter popražite na ekstra deviškem oljčnem olju.
Špagete stresite v vrelo vodo in jih skuhajte al dente.
V skledi zmešajte jajca, smetano in parmezan, dodajte pražene bučke in odcejeno tunino ter odcejene špagete. Vse skupaj dobro premešajte, da špageti absorbirajo omako.
Začinite s svežim poprom in takoj postrezite.
Super triki za še boljši okus:
Skrivnost dobre carbonare je popolna kremasta tekstura omake. To se pridobi tako, da nekaj minut v vroči ponvi vroče testenine dobro premešamo skupaj z jajci, sirom in popečeno slanino.
Še več slastnih receptov odkrijte na www.riomare.si
Današnji izziv:
Zdaj je pa res čas, da preizkusite spodnje recepte. Preverjeno dobri. Današnji pa je kot naročen tudi za obrok pred treningom.
Kako jedi pripravite, si poglejte v videih:
- Polpete iz tunine in skute s papriko
- Slane palačinke s tunino in bučkami
- Brusketa z avokadom, češnjevim paradižnikom in skušo na žaru
Če pa se nam še niste pridružili, hitro preverite 40 dni brez izzivov.