Špageti Carbonara s tunino in bučkami

5. 4. 2017
Deli
Špageti Carbonara s tunino in bučkami (foto: Danijel Čančarević)
Danijel Čančarević

Takšen obrok je še posebej odličen pred kakšnim napornejšim treningom.

Sestavine za štiri osebe:

  • 350 g špagetov 
  • konzerva Rio Mare tunine v oljčnem olju 160 g
  • 3 bučke
  • 2 rumenjaka in 1 celo jajce
  • 4 žlice sveže smetane 
  • 1 žlička naribanega parmezana
  • 40ml ekstra deviškega oljčnega olja
  • sol in črni poper

Priprava:

V veliki posodi zavrite vodo in jo solite.

Bučke narežite na tanke rezine, posolite ter popražite na ekstra deviškem oljčnem olju.

Špagete stresite v vrelo vodo in jih skuhajte al dente.

V skledi zmešajte jajca, smetano in parmezan, dodajte pražene bučke in odcejeno tunino ter odcejene špagete. Vse skupaj dobro premešajte, da špageti absorbirajo omako.

Začinite s svežim poprom in takoj postrezite.

Super triki za še boljši okus:

Skrivnost dobre carbonare je popolna kremasta tekstura omake. To se pridobi tako, da nekaj minut v vroči ponvi vroče testenine dobro premešamo skupaj z jajci, sirom in popečeno slanino.

Še več slastnih receptov odkrijte na www.riomare.si

Današnji izziv:

Zdaj je pa res čas, da preizkusite spodnje recepte. Preverjeno dobri. Današnji pa je kot naročen tudi za obrok pred treningom.

Kako jedi pripravite, si poglejte v videih:

Če pa se nam še niste pridružili, hitro preverite 40 dni brez izzivov.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"