5 pravil, ki se jih pri vzgoji otrok strogo drži Reese Witherspoon

5 pravil, ki se jih pri vzgoji otrok strogo drži Reese Witherspoon (foto: Profimedia) Profimedia
20. 7. 2022

Reese Witherspoon je uspešna igralka, podjetnica, obenem pa je tudi mama trem otrokom. Kot vsak starš, si tudi ona za svoje otroke želi le najboljše, zato se pri vzgoji striktno drži nekaterih pravil...

Spremljanje na družbenih omrežjih

Zvezdnica se zaveda, kako zelo so lahko družbena omrežja nevarna, zato spremlja, kaj njeni otroci počnejo. Izogiba se vohljanju po telefonu svojih otrok, vendar vseeno spremlja, kaj njeni najmlajši počnejo in jim pomaga takrat, ko začuti, da so v nevarnosti. Z otroci pogosto tudi komunicira prek družbenih omrežij saj meni, da se jim na ta način lažje približa.

Omejen čas pred zasloni

Poleg spremljanja pa Reese svojim otrokom omejuje čas, ki ga lahko preživijo pred zasloni. Ko vidi, da njeni otroci preživijo preveč časa pred televizijo ali s telefonom/tablico, jim naprave enostavno zaseže in vrne kasneje.

Stik z resničnim življenjem

Ob njenem uspehu bi lahko rekli, da njenim otrokom ne bo potrebno delati. A Reese se zavzema za to, da svoje otroke nauči, kaj pomeni trdo delo. Spodbuja jih tudi, da spoznajo čim več različnih ljudi in pridobijo življenjske izkušnje. Predvsem pa se trudi, da celotna družina ostaja preprosta in da zmorejo najti srečo na vsakem koraku.

Izogibanje javni izpostavljenosti

Veliko otrok sledi svojim slavnim staršem, a Reese si tega ne želi. Svoje otroke tako ne vključuje v lastne filme ali druge projekte, pa tudi nasploh jih redko izpostavlja medijem. Želi si, da otroci poiščejo svojo pot in si sami izberejo kariero, kakršno si želijo.

Pomen bontona

Zvezdnici so izjemno pomembne dobre manire in od svojih otrok pričakuje, da bodo vljudni. Že od majhnih nog jih uči, kako prijazno pozdraviti, se zahvaliti in za nekaj lepo prositi. Tudi prijatelji znane družine so že večkrat omenili, da so otroci zelo vljudni in prijazni.