Klub Breza predstavlja vadbo za nosečnice in mamice z dojenčkom

25. 1. 2013 Promocijsko sporočilo

Savna klub Breza že lep čas ni več le klub za sprostitev vendar tudi klub z zanimivimi vodenimi vadbami za vse okuse. Obiskovalcem je na voljo klasična vadba joge in pilatesa ter vadba za zdravo hrbtenico, kjer je poudarek na nadzorovanem gibanju za krepitev mišic trupa, ki podpirajo pravilno telesno držo in razbremenjujejo telo.

Kot novost predstavljajo vadbo za nosečnice in mamice z dojenčki

Nosečnost je eno najbolj magičnih, a obenem najbolj zahtevnih obdobij v življenju vsake ženske zato ne pozabite na vadbo, ki je osrednjega pomena za dobro počutje in zdravje.

Vadba za nosečnice je v Brezi prilagojena obdobju nosečnosti in zato namenjena vsem bodočim mamicam. Glavni poudarki vadbe so na krepitvi hrbtnih in trebušnih mišic ter mišic medeničnega dna, ki podpirajo udobno nosečnost in porod, poleg tega pa pomagajo pri hitrejšem okrevanju po porodu.

Poleg vadbenih koristi pa vadba vsebuje še družabni vidik, saj se lahko med vadbo splete tudi kakšno prijateljstvo.

Kot pred porodom pa je vadba pomembna tudi po porodu in mamice se lahko v Brezo odpravijo kar s svojim dojenčkom. Glavni poudarki vadbe mamice z dojenčkom so na krepitvi trebušnih mišic, ki so bile v času nosečnosti najbolj obremenjene, v vadbo pa so vključene tudi vaje, ki jih mamice izvajajo skupaj s svojim dojenčkom.

Vadba z dojenčkom je lahko dragocena izkušnja krepitve čustvene vezi z otrokom med aktivnim preživljanjem prostega časa, ki ni dobro le za mamico temveč tudi za otroka. Aktivno preživljanje časa z otrokom namreč blagodejno vpliva na njegov gibalni in duševni razvoj in mu daje občutek varnosti.

Vadba v vodi

Programi vodenih vadb v Brezi potekajo v obliki skupinske vadbe v manjših skupinah do 6 ljudi, odločite pa se lahko tudi za individualno vadbo.

Poleg tega programi vadbe potekajo tako v prijetnih prostorih kot tudi v vodi. Voda predstavlja popolno vadbeno okolje, saj odvzema težo telesa in močno zmanjša obremenitev hrbtenice, sklepov in mišičevja med vadbo.

Omogoča svobodno gibanje: bodoči mamici, ki jo pri vadbi navadno omejuje trebušček in mamici z dojenčkom, ki v vodi ni omejen z gibanjem. Prosto premikanje in razgibavanje celega telesa v vodi blagodejno vpliva na razvoj gibalnih spretnosti otroka, obenem pa se mamice naučite prijemov pravilnega in samozavestnega ravnanja z otrokom.

Ne pozabite tudi na sprostitev

Nosečnost in materinstvo je neizogibno čas sprememb, ki ga pogosto spremlja tudi skrb in utrujenost zato mora vsaka ženska iskati načine sprostitve in razbremenitve. Masaža je odličen način sproščanja, s katero lahko preprečite nelagodja v tednih in mesecih pred porodom, kot tudi po porodu: telo sprošča psihično in fizično zato močno vpliva na zdravje, še posebej, če se izvaja redno.

V Savna klubu Breza se nam pri vadbi pridružite tudi vi in si v okolju, ki ga odlikuje mirno in prijetno vzdušje, privoščite nego telesa in duha.

Več informacij najdete na Savna klub Breza