Shranjevanje matičnih celic novorojenčkov

Neocelica in Cryo-Save: Pomembnost shranjevanja matičnih celic novorojenčkov (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
28. 11. 2011 Promocijsko sporočilo

Shranjeni vzorci predstavljajo odličen vir matičnih celic, ki nudi ogromen potencial za uporabo pri zdravljenju do sedaj neozdravljivih bolezni. Več shranjenih vzorcev matičnih celic nudi več upanja za zdravljenje bolezni prihodnosti.

Neocelica in Cryo-Save lahko danes ponosno objavita že 200.000-i shranjeni vzorec. Ta velik dosežek odraža uspešno delo in 11 let predanosti skupine Cryo-Save na področju ozaveščanja bodočih staršev in strokovne javnosti o pomembnosti shranjevanja matičnih celic novorojenčkov. Skupina s svojim delom pomembno prispeva v boju z življenjsko nevarnimi boleznimi.

Zakaj se je pametno odoločiti za shranjevanja matičnih celic

Matične celice se nahajajo v najrazličnejših tkivih telesa - v kostnem mozgu, periferni krvi, popkovnični krvi ter tkivu popkovnice... Najvitalnejše in najmlajše matične celice pa so prisotne prav v popkovnični krvi in imajo v primerjavi z matičnimi celicami odraslih večjo sposobnost proizvodnje različnih specializiranih celic za obnovo človeških tkiv.

Ob porodu lahko te celice pridobimo z nebolečim odvzemom in jih s posebnim postopkom zamrzovanja shranimo za morebitno uporabo v prihodnosti.

Priložnost je enkratna in je ne gre zamuditi, saj z matičnimi celicami sodobna medicina zdravi že mnoge bolezni kot so levkemije, anemije in nekatere avtoimune bolezni.

Tudi v Sloveniji smo dobili srečna starša

Zahvaljujoč doseženemu pomembnemu mejniku v delovanju – 200.000 shranjenih vzorcev matičnih celic, je skupina Cryo-Save v vsaki od 40 držav, kjer je prisotna, enemu otroku shranjevanje matičnih celic podarila. Tudi pri nas smo dobili srečna starša, ki sta prejela brezplačno shranjevanje matičnih celic.

V času praznovanja Neocelica in skupina Cryo-Save vsem podpisnikom Pogodbe o nudenju storitev med 23.11.2011 in 30.11.2011, nudi enkratno priložnost shranjevanja celic za vse starše in njihove prijatelje, katerim bodo storitev shranjevanja pri skupini Cryo-Save priporočili.

Podrobnosti si preberite na strani Neocelica.si