ZATO vam nihče ne pove RESNICE o tem, kako je biti mama (skrivnost razkrita!)

ZATO vam nihče ne pove RESNICE o tem, kako je biti mama (skrivnost razkrita!) (foto: profimedia) profimedia
13. 7. 2022

Zakaj vam nihče pred rojstvom prvega otroka ne zaupa, kako je zares biti mama? Sedaj vemo ...

Ste bili po rojstvu prvega otroka vznemirjeni in jezni, ker vam prijatelji niso povedali, kako bo v resnici? Pa so imeli otroke pred vami in imajo kar nekaj izkušenj, vendar so "pozabili" omeniti, da dojenje ni tako čarobno, kot v filmih, otrok noče jesti in spati, ena skodelica kave še zdaleč ni dovolj ... 

Tudi mati treh fantkov je bila razočarana nad tem, da je nihče ni zares pripravil na materinstvo in je soočil z resnico. Vendar sedaj razume, zakaj je tako. 

Nikoli mi ne bi verjeli. 

In verjetno sem vam hotela povedati. Mogoče ste me celo poslušali, malce oddaljeno, ko sem razlagala o tem, kakšne bolečine sem čutila, kako so oblačila ves čas umazana in pobruhana in kako vsak dan poslušam zahteve od mojih treh otrok, vendar mi niste verjeli. 

Kot pravijo v šali, biti mati, je služba z najbolj zahtevnim šefom, najslabšimi delovnimi pogoji in brez plačila. Vendar tega zares nihče ne verjame, preden sam ne postane starš. Saj se v tem primeru ne bi odločili za starševstvo, kajne?

Nočem biti zloben lik iz pravljice. 

Kdo želi uničiti ta poseben žar, ki ga imajo nosečnice? To pristno veselje ob pogledu na zaobljen trebušček, izbiranje majhnih oblačilc, sanjarjenje o svetli prihodnosti ... 

Namesto da bi vse to pokvarila, raje pustim sanjati. Naj bo nosečnica srečna in naj uživa v tem posebnem času. 

Vsi mislimo, da počnemo nekaj narobe. 

Ko sem rodila prvega otroka, sem bila prepričana, da vse počnem narobe. Začela sem dvomiti vase, saj se je začelo z neprijetnim dojenjem, okrevanjem po rojstvu in z malo oziroma nič spanja. Zagotovo je bilo ostalim kaj lažje kot meni?

Vprašala sem za nasvete in prebrala nekaj knjig, potem pa sem spoznala, da pravzaprav nihče natanko ne ve, kako biti starš. Vsi imamo svoje mnenje o vzgoji in vsi počnemo, kot mislimo, da je prav. Ni skrivne formule, ki bi karkoli olajšala. 

Materinstvo ni Instagramabilno.

Predstavljamo si čudovite trenutke z otroki in Instagram to potrjujeje, ko gledamo slike spečih dojenčkov ali otrok, ki se smehljajo in držijo starše za roko. A naj vas to ne preslepi, materinstvo je vse prej kot popolno. 

Materinstvo je čudovita zmeda in včasih bo zares magično, a ne mislite, da bo vsak dan napolnjen s smehom in samimi lepimi trenutki. Materinski dan sem preživela s svojimi tremi fanti in zares smo se imeli lepo, vendar je bil dan kot vsak drug - bili so vzponi in padci glede obnašanja in na poti domov, se je eden od malčkov pobruhal. Nisem bila presenečena, takšne stvari se pač dogajajo, ko imaš otroke. 

Vir: mama mia