Imamo enostaven recept za viralno čokolado: priprava je otročje lahka, potrebujete pa le 5 sestavin.
Čokoholiki po vsem svetu že nekaj časa hrepenijo po tem, da bi se letos dokopali do ene izmed čokoladnih poslastic, ki kroži po družbenih omrežjih: dubajske čokoladice.
Preberite še:
- Najhitrejše pecivo, ki bo navdušilo celo družino (RECEPT)
- Kaj jesti za zdravo srce? Tukaj je 7 idej za kosilo
Hrustljava, sladka in lepljiva je le nekaj besed za opis te čokoladice, vendar ne boste vedeli, dokler je ne poskusite sami. To je lažje, kot si mislite, saj po spletu kroži veliko receptov za to čokolado.
Vse, kar potrebujete, je šest sestavin, da v nekaj urah ustvarite to poslastico, ki je mimogrede tudi lepo božično darilo.
Ta poslastica je sestavljena iz tablice mlečne ali temne čokolade, ki je napolnjena z mešanico pistacijevega masla in popečenega, naribanega filo testa (imenovanega tudi kataifi).
Pogosto je stopljena bela čokolada, obarvana z barvilom za živila, pokapana na vrh čokolade za zaključek.
View this post on Instagram
RECEPT
Sestavine:
- 2 žlici. nesoljeno maslo 8 oz. kataifi,grobo sesekljan ali zdrobljen
- 2 (3 do 4 oz.) tablici mlečne čokolade, grobo narezani
- 2 (3 do 4 oz.) tablici temne čokolade, grobo narezan
- i ½ skodelice pistacijevega masla
- ¼ skodelice tahinija (sezamove paste)
Navodila:
1. V veliki ponvi na srednjem ognju stopite maslo. Dodajte kataifi* in kuhajte ter pražite kataifi, dokler ne postanejo zlato rjavi in hrustljavi. Pazite na to, da se ne zažge. Odstranite z ognja in odstavite, da se ohladi.
2. V veliko skledo, primerno za mikrovalovno pečico, dodajte vso sesekljano čokolado. Pecite v mikrovalovni pečici 2 minuti in se ustavite na polovici, da premešate. Čokolada je pripravljena, ko je popolnoma stopljena in gladka.
3. V model za čokoladne tablice v vsako režo vlijemo tanko plast stopljene čokolade. Prepričajte se, da je v vsaki reži kalupa še dovolj prostora. Postavimo v hladilnik, da se čokolada strdi 10 minut.
4. V veliko skledo dodajte popečen kataifi, pistacijevo maslo in tahini. Dobro premešajte, da se enakomerno vključi.
5. Model za čokolado vzamemo iz hladilnika. V vsak kalup vlijemo debelo plast mešanice kataifi in jih napolnimo. Z žlico poravnajte mešanico kataifi.
6. Preostalo stopljeno čokolado prelijte na vrh mešanice kataifi, nato razporedite čokolado, da se enakomerno prekrije.
7. Modele postavite nazaj v hladilnik za 30 minut do ene ure. Čokoladne ploščice odstranite iz modelčkov.
8. Hraniti v hladilniku. Uživajte!
*Kataifi je okusna sladica, ki je tako kot baklava zelo priljubljena med grškimi, turškimi in bližnjevzhodnimi narodi. Čudovita sladica, narejena iz grobo sesekljanih oreškov, pri dubajski čokoladi so to pistacije, odišavljena z mletimi nageljnovimi žbicami in cimetom, zavita v masleno hrustljavo testo kataifi in prelita z dišečim sirupom z limono.
Že narejen kataifi lahko kupite v turških trgovinah.