Nasmejana Janja Garnbret zmagala v Kopru. Edina do vrha: "Presegla sem tudi svoja pričakovanja!"

Nasmejana Janja Garnbret zmagala v Kopru. Edina do vrha: "Presegla sem tudi svoja pričakovanja!" (foto: Profimedia) Profimedia
9. 9. 2023

Prva dama svetovnega plezanja Janja Garnbret edina prišla do vrha smeri in zmagala na tekmi svetovnega pokala v plezanju v Kopru. Na stopničkah tudi Vita Lukan. 

Prva zvezdnica športnega plezanja Janja Garnbret je bila lani na Bonifiki druga, tokrat pa nobeni izmed sotekmovalk, niti neverjetni Japonki Ai Mori, ni dopustila, da bi jo premagala na domači tekmi.

Janja je vodila že po polfinalu, nato pa je bila v finalu neverjetna. "Zares uživam pred domačo publiko. Ja, to je bilo moje maščevanje za lansko drugo mesto. V Kopru sem res uživala od kvalifikacij naprej. Ne vem, ali sem bila že kdaj tako sproščena," je povedala Janja po tekmi, ki je mladim plezalcem sporočila: "Hvala, otroci za vso spodbudo in kričanje. To mi je dalo dodatno motivacijo. Tudi vi lahko nastopate na velikem odru, če boste pridno trenirali."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Slovenia Climbing Team (@sloveniaclimbing)

"Letos sem bila res prava Janja in moram reči, da sem presegla še svoja pričakovanja. Lepo je bilo zaključiti sezono z zmago," je bila presrečna 24-letnica, olimpijska zmagovalka iz Tokia, ki že ima vstopnico za olimpijske igre v Parizu. 

Preberite še: Janja Garnbret spregovorila o motnjah hranjenja: "Si res želimo vzgojiti naslednjo generacijo okostnjakov?"