McDonald's v Sloveniji predstavlja McPlant, inovativen burger z
rastlinskim zrezkom, ki so ga ekskluzivno za McDonald's razvili pri Beyond Meat. Po okusu in videzu gre za tipičen burger, le da je narejen brez mesa.
V vseh restavracijah McDonald's po Sloveniji ga bo mogoče poskusiti od 12. septembra dalje, in sicer v dveh različicah – klasični in sezonski s svežo omako iz avokada.
V McDonald'su so ponovno prisluhnili željam gostov in se odzvali na trend uživanja izdelkov iz rastlinskih beljakovin. To je vodilo k večletnemu razvoju in testiranju idealnih receptur za vse ljubitelje njihovih burgerjev, ki si v ponudbi želijo več rastlinske alternative.
Pri tem so se povezali z Beyond Meat, vodilnim svetovnim podjetjem za proizvodnjo izdelkov iz rastlinskih beljakovin. Srce novega McPlant burgerja je sočen in okusen rastlinski zrezek, narejen na osnovi grahovih beljakovin in riža.
Zrezek ne vsebuje umetnih barvil in konzervansov, po videzu in okusu pa se skoraj ne razlikuje od zrezka iz mlete govedine, ki ga dobite v klasičnem McDonald'sovem burgerju.
Burger, ki v prvi vrsti nagovarja fleksitarijance
Kot je pojasnil Maxime Moulin, direktor podjetja ALPE-PANON, ki je nosilec franšize McDonald's v Sloveniji, je "uvedba McPlanta del naše strategije, da gostom sčasoma ponudimo čedalje več alternativ govedini, piščancu ali ribam.
McPlant je v prvi vrsti namenjen rastoči skupini fleksitarijancev in vsem, ki uživajo v pravem McDonald'sovem burgerju, a bi radi občasno svoj mesni
obrok nadomestili z rastlinskim."
Preberite še: Hrepenenje po sladkem: TO so načini, kako ga lahko v 10 dneh drastično zmanjšate
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?