Mnogo prezgodaj se je poslovil simpatični vremenslovec Robert Erjavec. V mladosti je bil aktiven rokometaš

Mnogo prezgodaj se je poslovil simpatični vremenslovec Robert Erjavec. V mladosti je bil aktiven rokometaš (foto: Igor Zaplatil) Igor Zaplatil
10. 9. 2023

V 53. letu starosti se je mnogo prezgodaj poslovil eden najbolj prepoznavnih slovenskih televizijskih obrazov. Umrl je Robi Erjavec, ki je dolga leta spravljal v dobro voljo svoje rojake s hudomušnim, a vedno skrajno profesionalnim napovedovanjem vremena na POP tv. 

Robi je bil doma z Dolenjske, poleg televizije pa je bila njegova prva ljubezen radio. V mladosti se je aktivno ukvarjal z rokometom, a je po številnih poškodbah in strganih ahilovi tetivi  končal športno kariero.

Kljub vsemu je imel šport v njegovem življenju še vedno posebno mesto, saj je spremljal skoraj vse športe in se je vedno veselil z našimi odličnimi športniki. Nekaj časa je bul zaradi svoje ljubezni do športa tudi športni radijski novinar, pisal pa je tudi za Delo in Ekipo.

"Moj značaj najbolje opiše spremenljivo oblačno vreme s popoldanskimi nevihtami in razjasnitvijo," se je v intervjuju za revijo Lady opisal priljubljeni napovedovalec vremena in novinar Robert Erjavec, ki je umrl le dva za velikim televizijcem, neponovljivim Sašem Hribarjem. Star je bil 52 let. Po nepreverjenih govoricah naj bi oba možaka umrla zaradi srčnega infarkta. 

Družini, prijateljem in sodelavcem izrekamo iskreno sožalje.