Pred EP v nogometu: Srbski in britanski mediji ter navijači so si že v laseh. Kateri so večji huligan?

12. 6. 2024
Deli

 Srbski mediji so ogorčeni. Britanski mediji so že pred zapetkom evropskega prvenstva v nogometu s prstom pokazali na srbske navijače: Poimenovali so jih HULIGANI in napovedali brutalen napad. 

 V britanskih medijih se je pojavilo sramotno besedilo, ki napoveduje, da bo na predvečer dvoboja med Srbijo in Anglijo (nedelja, 21.00) prišlo do prerivanja, ki naj bi ga po navedbah njihovih virov povzročili srbski navijači.  

Škandalozno besedilo, v katerem so Britanci s prstom kazali na Srbe in jih označili za huligane, se je pojavilo na The Guardianu in navaja, da bo 500 srbskih navijačev napadlo njihove privržence.  

Srbi so ogorčeni nad pisanjem britanskega časopisa The Guradian.

Srbi so ogorčeni nad pisanjem britanskega časopisa The Guradian.

Posnetek zaslona The Guradian

Ta tekma je bila razglašena za visoko rizično tekmo, vendar je to nepotrebno "prilivanje olja na ogenj" in poskušanje podajanja žoge na drugo stran, saj vsi vemo, kako incidentni so angleški navijači, piše srbski Kurir.  

Na stadionu v Gelsenkirchnu naj bi bilo 40.000 gledalcev, načelnik policije v tem mestu Peter Bot pa je podal izjavo v zvezi s to tekmo. "Največji izziv bo prepoznati nasilne skupine in jih ločiti od miroljubnih navijačev. Z angleško policijo odlično sodelujemo in to nam bo veliko pomenilo, medtem ko s srbsko policijo ni tako dobro, je pa čisto v redu," je poudaril. Bot je tudi izjavil, da so na prihajajočem Euru možni teroristični napadi in da obstaja nevarnost zanje.

Preberite še: 

Novo na Metroplay: "To so osnovni stebri zdravja" | Nina Dušić Hren