Kaj se dogaja? Prisotnost Salmonelle potrjena še pri dveh izdelkih

25. 7. 2024
Deli
Kaj se dogaja? Prisotnost Salmonelle potrjena še pri dveh izdelkih (foto: Profimedia)
Profimedia

Prisotnost bakterije je bila potrjena pri še dveh izdelkih, ki sta bila na naših policah.

Pisali smo že o tem, da so UVHVVR odkrili prisotnost Salmonelle v več vrstah mesa, ki jim je sicer že potekel rok. Zaradi suma na prisotnost nevarne bakterije je bil odpoklican tudi puranji file. Zdaj pa se je izkazalo, da je prisotnost bakterije Salmonella Enterica bila potrjena v še dveh izdelkih: ražnjičih in masi za čevapčiče. Obema izdelkoma je sicer že potekel rok uporabe.

"UVHVVR je v okviru uradnega nadzora odvzela 2 vzorca mesnega pripravka. V obeh vzorcih je bila ugotovljena prisotnost bakterije Salmonella Enterica," pojasnjujejo na spletni strani republike Slovenije.

Podatki o izdelkih

Izdelka:

  • Ražnjiči iz perutninskega mesa; rok uporabe: 24.07.2024
  • Masa za čevapčiče; rok uporabe 24.07.2024

Proizvajalec: Mesarija Kokol d.o.o., Cirkulane
Država porekla: Slovenija
Opis nevarnosti: Prisotnost Salmonelle enterica subsp. enterica 0:7

"Živilu je 24.07.2024  pretekel rok uporabe. V kolikor so potrošniki izdelek zamrznili, naj ga zavržejo," svetujejo na portalu.

Preberite si še: Hrana na plaži lahko povzroči infarkt in možgansko kap! Strokovnjakinja razkriva, na kaj moramo biti pozorni

 

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?