11 stvari, ki jih lahko reče le najboljši prijatelj

11 stvari, ki jih lahko reče le najboljši prijatelj (foto: Profimedia) Profimedia
30. 8. 2017

Najboljši prijatelj je varuh skrivnosti, svetilnik na nemirnem morju, razlog za veselje ob slabem dnevu. Pozna vaše dobre in slabe plati ter vas obožuje kljub pomanjkljivostim. Zato obstaja nekaj stvari, ki jih lahko izreče le on.

1. Najboljši prijatelj vedno iskreno pove, kdaj vam obleka pristaja in kdaj ste zadeli v prazno. Pomaga izbrati oblačila, v katerih izgledate najbolje, da lahko zablestite ob pomembnih trenutkih.

2. Kadar popuščate pri delu in ne najdete volje, prijatelj to opazi ter vas spomni, kaj vse lahko dosežete, ko se potrudite. Spomni vas na pretekle zmage in obljubi veliko zabavo ob doseženem cilju.

3. Ko pri načrtovanju rojstnodnevne zabave postanete ukazovalni in se znesete nad cvetličarjem, vas prijatelj potreplja po rami in postavi na realna tla. Da, to je vaš trenutek, a z oštevanjem vsakega, ki pride mimo, ne boste dosegli ničesar.

4. Skrivaj opazujete simpatijo za sosednjo mizo, za katero niste povedali še nikomur, vendar pravi prijatelj opazi iskrice v očeh in ve, da se nekaj dogaja. Včasih celo za vašim hrbtom priredi zmenek.

5. Ko imate slab dan, ki se razvleče v slab teden ali dva in ne najdete izhoda iz začaranega kroga sladkarij ter žalosti, vam prijatelj poda roko in vas reši samouničevanja. Trpi ob pogledu na zanemarjanje vašega potenciala.

6. Vsi si želimo postati del skupnosti, ker so videti zabavni ali počnejo stvari, ki veselijo tudi nas. Včasih se pridružimo napačni družbi in takrat je tu prijatelj, ki nam odpre oči.

7. Kadar pregloboko pogledate v kozarec in se karaoke prevesijo v smešenje ter sramotenje, vas nekdo zvleče z odra pod mrzlo prho in v toplo posteljo. Zjutraj ste hvaležni za najboljše prijatelje.

8. Čez čas ljubezen med partnerjem in vami postane resnejša in razmišljata o naslednjem večjem koraku. Takrat se prikaže prijatelj in vam pove, da se veseli skupaj z vami ter podpre vaše odločitve.

9. Začrtali ste jedilnik bolj zdrave prehrane in dobro začeli, a sedaj so vas premagala poželenja po sladkem. Ne morete se upreti čokoladi, krofom in tistemu odličnemu pecivu vaše mame. Prijatelj je tokrat tisti »zlobnež«, ki odnese škatlo s piškoti in ste mu kasneje hvaležni za lepo oblikovano postavo.

10. Če se znajdete v slabem razmerju, česar zaradi zaljubljenosti ne vidite, vas prijatelj na to opozori in upa, da boste poslušali ter čimprej ukrepali.

11. Najboljši prijatelj opazi, ko o sebi govorite slabe stvari. Opomni vas, zakaj ste izjemna oseba, kakšne talente imate in zakaj se morate sprejeti takšne, kot ste.

Preberite tudi: