25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

12 kradljivcev časa, na katere zagotovo ne pomislite

12 kradljivcev časa, na katere zagotovo ne pomislite (foto: Profimedia) Profimedia
24. 7. 2017

Ko vam zmanjka časa za pomembne stvari, se zagotovo vprašate, za kaj ste ga porabili. Vidnejših rezultatov ni, a vseeno je večer in spet boste delo preložili na jutri. Preverite, katere stvari vam kradejo čas.

Napačno postavljanje prioritet. Ne morate se odločiti, katere stvari si bolj zaslužijo vašo pozornost. Zato se zapletate v situacije, ki zahtevajo veliko dela, a bi se jim lahko odpovedali, saj imate na urniku nekaj drugega.

Čakanje na inspiracijo. Vsakomur zgodi, da ima blokado in v tistem trenutku ne najde rešitve. Vendar čakanje, da bo nekaj padlo z neba, ni ravno produktivno. Ideje in rezultati so produkt truda ter vaje.

Vse naredite sami. Nimate super moči, ki bi vam dovoljevale, da sami rešite svet. Sprijaznite se, da kdaj potrebujete pomoč in prosite zanjo. V nasprotnem primeru boste nenehno utrujeni, pod pritiskom in brez vidnih rezultatov.

Skrb za mnenja drugih. Pomembno je, kaj prijatelji in bližnji menijo o določenih stvareh. Drugače pa je, ko vaše odločitve temeljijo na mnenjih drugih. Raje se osredotočite na to, kar je dobro za vas.

Ne živite življenja. Skušate le preživeti iz dneva v dan, vse kar vidite je delo za službo. To vas ne bo osrečilo. Poslušajte srce, sledite svojim željam in se naučite reči ne.

Zadržuje vas strah pred neuspehom. O veliko stvareh, ki jih boste storili, ne morete biti povsem prepričani. Zagotovo pa drži, da vam bo kasneje žal, če ne boste sprejeli povišice, odšli na potovanje in kupili avto, ki ga želite vi, ne vaš prijatelj.

Pritoževanje ne reši ničesar. Ko gre nekaj narobe, morate ravnati kot najbolje znate v dani situaciji. Raje se učite dobre odzivnosti in ne izgubljajte energije s paniko.

Nedokončane stvari jemljejo pozornost in energijo. Odločite se, ali boste nalogo dokončali sedaj ali pozneje. Veliko časa porabite že z razmišljanjem, kaj morate še postoriti.

Skušate osrečiti vse. Nemogoče je, da zadovoljite vse. Med seboj smo si drugačni in imamo različna mnenja, zato nikoli ne boste ugajali vsem.

Primerjate se. To je neproduktivno dejanje, ki porablja vaš čas. Prineslo vam bo le kisel izraz na obrazu, ljubosumje in nesigurnost.

Ponavljate napake. Iz napak se učimo, in ko že petič storite enako, bi že morali vedeti, kako ravnati. Delo bi opravili hitreje in bolj učinkovito.

Perfekcionizem potrebuje čas. Namesto načrtovanja v nedogled, pripravljanja in čakanja, da bo nekaj popolno, začnite in opravite delo.

Preberite tudi: 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri