13 stvari, ki jih mora vsaka ženska narediti za bolj polno in srečno življenje

13 stvari, ki jih mora vsaka ženska narediti za bolj polno in srečno življenje (foto: profimedia) profimedia
20. 11. 2019

Življenje je lepo, a kratko, zato ga moramo živeti. Na nekatere stvari ne moremo vplivati, a veliko dejanj in odločitev je v naših rokah. Morda lahko ob koncu leta 2019 začnete počasi delati kljukice na seznamu stvari, ki jih morate narediti v svojem življenju. V letu 2020 tako lahko že zelo pogumno korakate v srečnejše življenje.

Naučite se reči NE
Seveda je lahko biti pameten, vendar znati reči ne in se tega držati je zelo pomembno za vse nas. Ne pustite, da vam v službi brez potrebe neprestano ukazujejo, recite ne posesivnemu fantu, tudi lastnim otrokom, pa če je še tako težko, je potrebno včasih reči ne, … Postavite se zase in predvsem postavite meje!

Vzljubite svoje telo
Če ga marate ali ne, je telo vaše in ne boste se ga znebili. Seveda mu lahko z zdravo prehrano in redno telesno aktivnostjo pomagate do  lepše podobe, po drugi strani pa se večina od nas ne preživlja kot super manekenke ali vrhunska športnica, tako da ne smemo pretiravati. Lepi ste in imejte se radi. Ko boste imeli sami sebe rade, bo ljubezen prišla z vseh strani.


Naredite nekaj uporniškega in divjega
Upirati se in kršiti pravila je za marsikoga osvobajajoče (vprašajte najstnike), saj je v življenju vse preveč pravil, ki nas omejujejo ter nam govorijo, kako naj živimo. Seveda ne mislimo, da morate oropati banko ali se pretepati s sodelavci. V mislih imamo bolj kakšno tetovažo, uhanček v nosu, ali pa pojdite na trening boksa, na streljanje glinastih golobov, bodite goli akt na slikarski delavnici, …

Imejte javni govor
Ne boste verjeli, vendar je uspešen javni govorni nastop pred množico ljudi lahko zelo pozitiven za vas. Naredite odlično predstavitev v službi, imejte govor na prijateljičini poroki, na roditeljskem sestanku s svojim govorom druge starše navdušite za dodatno jezikovno usposabljanje vaših otrok, … Upajte si!

Odpustite staršem
V veliki večini primerov je biti jezen na starše celo življenje velika neumnost. Idealni starši kot tudi perfektni ljudje ne obstajajo in vi to dobro veste. Nihče ne živi večno, zato se ne splača kuhati zamer.

Učite se tujega jezika
Učenje dodatnega tujega jezika je izvrsten trening za možgane. In če hočete zares spoznati kakšno tujo deželo, morate poleg daljšega obiska tudi obvladati njihov jezik.


Zakaj ne bi bili malo samski?
Vsaka ženska bi morala določen del življenja živeti popolnoma sama (neodvisna), pa tudi njen stan bi moral biti nekaj časa samski. Poskusite, če še niste, zabavno bo! Mož bo že počakal, če vas ima rad.

Naučite se uporabnih veščin
Vpišite se na delavnico lončarjenja, slikanja, kiparjenja, plesanja, kvačkanja, kuhanja, striženja, … Naučili se boste nekaj novega in kar je najpomembnejše - spoznali boste nove ljudi.

Imejte hišnega ljubljenčka
Hišni ljubljenček bo predramil in blagodejno vplival tako na vas kot na vso vašo družino. Saj veste - pasja ali mačja bližina raznežita še tako brezčutnega človeka.

Spremenite si pričesko
Vsaj enkrat v življenju naredite popolno spremembo na vaši glavi - zamenjajte barvo ali pa se postrizite na kratko. Pravijo, da ženska vedno spremeni pričesko, ko želi začeti novo življenje.

Naučite se odlično skuhati vsaj dve odlični jedi
Postanite mojster v pripravi kakšne jedi, zato veliko vadite. Ne pravimo, da se lotite česa zelo težkega in da konkurirajte Ani Roš. Naučite se skuhati odlično joto ali špagete carbonara. No tudi domačega štrudlja se ne bi branili.


Potuj sama
Čeprav se sliši kot kliše, pa je potovati sam odlična zadeva in nepozabna izkušnja, ki vam bo nedvomno pomagala najti samo sebe. Seveda ni nujno, da za pol leta odpotujete v savansko Afriko ali tropsko Južno Ameriko, tudi tri dni v Firencah ali na Dunaju bo zelo osvežujoče in koristno za vas. Naj se avantura začne, rezervirajte si vlak ali letalo.

Postanite  prostovoljka
Postanite prostovoljka za stvar v katero resnično verjamete. Na primer bolj resno se angažirajte okoli varovanja okolja ali živali, pomagajte starejšim, otrokom iz socialno ogroženih družin, … Seveda ne boste postali nova mati Tereza, a pomoč drugim bo močno vplivala tudi na vaše duševno počutje in samozavest. Pa ne pozabite - tega ne počnete zaradi tega, da bi drugi mislili kako dobri ste! To počnete, ker je moč sodobne družbe v solidarnosti in ker ste srečni le, če so srečni ljudje okoli vas.

L.T.D.

Preberite še: Knjige, ki vam bodo popestrile zimo. ali 7 nasvetov, kako živeti po svoji vesti in se požvižgati na to, kaj si drugi mislijo o vas