3 koraki, ki vam pomagajo, da prebolite in se premaknete naprej

3 koraki, ki vam pomagajo, da prebolite in se premaknete naprej (foto: unsplash) unsplash
19. 6. 2020

Ne govorimo o smrti (čeprav tudi tukaj lahko pomaga), ampak o propadlem razmerju ali odnosu s prijateljem. Če se tega ne boste lotili sedaj, vam bo še dolgo ostalo na ramenih. 

1. KORAK: ODLOČITEV, DA SE PREMAKNETE NAPREJ

Preden se lotite česarkoli drugega, se morate v sebi trdno odločiti, da si tega resnično želite. Da bi radi predelali situacijo in čustva, ki so se nabrala v vas, šli skozi to težko obdobje in na koncu pustili preteklost v preteklosti ter živeli naprej. 

Kdaj ste pravzaprav nazadnje sebe postavili na prvo mesto? Se razvajali, si vzeli čas zase, si podarili kompliment? Vredni ste vsega tega, zato morate živeti naprej. 

Našli boste ljubezen, ki ne bo sebična in nekoga, ki vam jo bo vračal. Vedno lahko računate na prave prijatelje in ne na tiste, ki niso pripravljeni z vami najti skupne poti. 

2. KORAK: RAZJASNITEV

Ko ste se trdno odločili, da ne boste obtičali v preteklosti, se lotite pojasnjevanja. Napisali boste pisma. Tako na roko, kot so to počeli včasih. Elektronske naprave ne pridejo v poštev. Komu boste pisali? Tistemu, ki vas je prizadel. Sebi. Tistemu, ki mu niste imeli priložnosti vsega pojasniti, ker ni prisluhnil. 

Razložite in povejte vse, kar vam leži na duši. Vzemite si več dni, morda tednov. Ne hitite. Pisem na koncu ne boste poslali, verjetno pa jih boste hoteli ponovno prebrati. 

Kako vam bo to pomagalo? Začenjali boste razumeti svoja čustva in mišljenje o stvareh, ki jih želite pustiti za sabo. Vedeli boste, kaj morate storiti, da bi proces lahko zaključili. 

3. KORAK: ZAKLJUČEK

Vzemite si toliko časa, kolikor ga potrebujete. Gre za to, da preteklost pustite v preteklosti in se osvobodite bremena. Postali boste odprti za nove priložnosti in lepote, ki vam jih prinese življenje. Tega si zaslužite. 

Sami najbolje veste, kako boste zaključili celoten proces. Mogoče potrebujete spremembo in si boste privoščili novo pričesko. Pospravite omaro. Znebite se vseh stvari, ki vas spominjajo nanj/o, ali pa obdržite tisto, kar v vas prebudi nasmeh in veselje. Pogovarjajte se s prijateljem ali terapevtom. 

Ta korak je najtežji, zato ni nič narobe, če vam vzame največ časa in povsem normalno je, če boste po njem izčrpani.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri