3 majhna dobra dela, s katerimi lahko nekomu polepšaš jesen

3 majhna dobra dela, s katerimi lahko nekomu polepšaš jesen (foto: Profimedia) Profimedia
25. 9. 2021

Po razburkanem poletju prihaja jesenski čas, ko se svet začenja umirjati in obračati nazvnoter. V tem obdobju je še toliko pomembnejše, da stopimo tesneje drug k drugemu ter si podelimo vrečko kostanja, Dobrote in topline.

V teh negotovih časih, ko se osebne stiske poglabljajo, je še toliko pomembnejše, da drug drugemu pomagamo. Več kot 250.000 oseb v Sloveniji trenutno živi pod pragom tveganja revščine*, osamljenih in potrebnih naših majhnih velikih dobrih del.

V nadaljevanju ti predstavljamo 3 majhna dobra dela, s katerimi lahko nekomu polepšaš to jesen ali prihajajoče praznike – ker ni lepo deliti le sreče, pač pa tudi dobra dela.

1: Pomoč prijateljem

Prihaja čas prehladov in letos je še toliko pomembnejše, da v primeru bolezni ostanemo doma. Bolnemu prijatelju lahko pomagate z nakupom njegovih najljubših slaščic in vitaminov, dobro knjigo ali prijetno družbo – tudi prek video klica šteje!

2: Pomoč starejšim

Ponudite se, da starejšim osebam pomagate pri urejanju jesenskega vrta. Spravljanje pridelkov ali grabljenje listja, morda celo kuhanje marmelade ali priprava balkona na zimsko spanje – tudi druženje z osamljenimi je majhna gesta, ki šteje veliko!

3: Pomoč otrokom in mladim v stiski

Za pomoč otrokom in mladostnikom je HOFER skupaj z ZPM Ljubljana Moste-Polje ustvaril Vrečko dobrote, ki jo lahko letos znova podarite družinam v stiski iz programa Botrstvo v Sloveniji. Vrečka vsebuje osnovna živila in izdelke v vrednosti 25 evrov, HOFER pa k vsaki vrečki priloži tudi darilni bon za 10 evrov in družinam omogoči, da vrečko dopolnijo z izdelki po lastni izbiri. Vrečko lahko zelo enostavno delite z nakupom prek spletne strani www.vreckadobrote.si.

Vrečko lahko podarimo tudi takrat, ko nimamo ideje, kaj bi podarili bližnjim za prihajajoče praznike. Deliti vrečo (in srečo) kot darilo prinese dvojno dobro, saj z njo razveselimo tako prejemnika darila kot tudi tiste, ki pomoč najbolj potrebujejo.

Naj bo prihajajoči čas poln toplih stiskov rok, dobrih del in (Vrečk) dobrote!