3 pomembni namigi, če boste med prazniki skočili čez mejo po nova doživetja in spomine (+ NAGRADNI KVIZ)

3 pomembni namigi, če boste med prazniki skočili čez mejo po nova doživetja in spomine (+ NAGRADNI KVIZ) (foto: PROFIMEDIA) PROFIMEDIA
16. 12. 2021 Promocijsko sporočilo

Praznični pobeg v tujino je v teh časih gotovo nekaj posebnega. Seveda nam prinaša pozitivne občutke svobode ter veselo pričakovanje novih doživetij, po drugi strani pa je treba upoštevati tudi nekaj pravil, da bodo ta res prijetna.

Že samo misel na smučarijo v tujini nam požene kri po žilah, ogled adventnih sejmov in razsvetljenih okrašenih mest pa v hipu sproži hormone sreče – in prav je tako! Še posebno v teh časih (in v tem prazničnem času) si moramo privoščiti vse tisto, kar nas dela žive in nas osrečuje. Da bo res vse teklo gladko in varno in boste na izletu ali potovanju v tujino lahko samo še uživali, pa prej opravite nekaj pomembnih odločitev in zadev.

1 Preverite trenutno stanje in ukrepe v državi, kamor potujete

Preden se odpravite na pot, preverite informacije NIJZ in razmere v državi, kamor potujete. Potovanje si organizirajte tako, da se lahko v primeru poslabšanja epidemiološke slike ali nepričakovanih zapletov, kot je vaša okužba s covidom-19, hitro in varno vrnete domov. Vsekakor je priporočljivo, da sklenete ustrezno potovalno zavarovanje. 

2 Upoštevajte priporočila in obvestite pristojne

Pred potovanjem preverite tudi priporočila za potovanja Ministrstva za zunanje zadeve. Prav tako lahko Konzularno službo istega ministrstva obvestite o svojem potovanju ali alpinistični odpravi. Vnaprejšnje posredovanje podatkov vam lahko olajša morebitno izvajanje konzularne pomoči, če bi bila ta potrebna.

3 Sklenite zavarovanje

Ne glede na to, ali se odpravljate čez mejo na enodnevni nakupovalni izlet, smučat na bližnji ledenik ali na daljši pobeg v oddaljene tople kraje, nesreča nikoli ne počiva. Med prazničnim pobegom se vam lahko pripeti marsikakšna neprijetnost, kot je že omenjena okužba s covidom-19 ali katerim drugim virusom, padec na smučišču ali zdrs na poledenelem pločniku.

Najboljša rešitev, da boste na potovanju lahko res brezskrbno uživali, je ustrezno zavarovanje v tujini z asistenco. Zavarovanje se lahko sklene tudi le za en dan, če greste na primer 'v šoping' ali na kavico, pomembno pa je, da ga sklenete pred odhodom v tujino. Če se nanj spomnite v zadnjem trenutku, ga lahko uredite kar po spletu.

Zavarovanje TUJINA zavarovalnice Generali je sestavljeno iz osnovnega kritja Tujina Osnovno, ki zagotavlja povračilo stroškov zdravljena v tujini, tudi v primeru bolezni covid-19, in vključuje pomoč, ki jo nudijo prek Asistenčnega centra, ko se stranke v tujini znajdejo v težavah. Pomoč zajema organizacijo zdravstvene pomoči in obveščanje zavarovancev in njihovih najbližjih ter kritje stroškov nujnega zdravljenja, medicinske oskrbe, zdravil in zdravniških pripomočkov, stroškov prevozov zavarovanca in njegovih najbližjih, spremstvo otrok, povratek v domovino oziroma prevoz posmrtnih ostankov v domovino.

K osnovnemu kritju TUJINA Osnovno pa se lahko doda še druga dodatna kritja, s čimer si zagotovite celovito varnost na potovanjih v tujini:

• TUJINA Potovanje krije stroške, ki jih imate zaradi preklica leta, izgube ali kraje prtljage, zamude pri izročitvi prtljage ali zamude leta, izgube ali kraje osebnih dokumentov. Krije tudi stroške, če ob dogodku potrebujete nujno nakazilo denarja ali predujem varščine, prav tako vam uredijo in organizirajo vse spremembe bivanja ali rezervacije in o tem obveščajo vaše najbližje.

• TUJINA Nezgode, ki v primeru nezgode, ki ste jo utrpeli v tujini in če je bila zaradi nje potrebna operacija ali pride do vaše smrti, izplačajo zavarovalnino.

• TUJINA Odgovornost krije vašo odškodninsko odgovornost za škodo, ki jo med potovanjem v tujini povzročite tretjim osebam.

• TUJINA Odpoved potovanja vam povrne stroške, ki ste jih imeli, ker ste odpovedali potovanje zaradi nepredvidenih dogodkov. Velja le v primeru, če je bila vaša polica sklenjeno za eno leto in se nanaša na potovanja, ki so bila rezervirana v času veljavnosti vaše police.

•  TUJINA Prekinitev potovanja krije tiste stroške, ki jih utrpite zaradi predčasnega povratka s potovanja in vam organizator potovanja ne povrne stroškov za neizkoriščeni del bivanja na potovanju.

•  TUJINA Kartice krije škodo, ki jo utrpite zaradi zlorabe vaše kartice, če kartico izgubite ali vam jo protipravno odvzamejo. Enako velja tudi, če vam protipravno odvzamejo gotovino.

Zelo pomembna prednost: Zavarovanje z zdravstveno asistenco v tujini vam je na voljo v trenutku, ko pride do poškodbe ali bolezni, asistenčna pomoč po telefonu v slovenskem jeziku 24 ur na dan.

Dodana prednost: Pri zavarovalnici Generali lahko sklenete tudi celoletno zavarovanje za tujino, ki velja za vsa potovanja – po vsem svetu in za vse leto, le posamezno potovanje ne sme biti daljše od 90 dni.

In še v dodaten premislek: Tudi ko potujemo v evropske države, Evropska kartica ne zadostuje, krije namreč le stroške oskrbe v javnih zdravstvenih ustanovah. Velikokrat pa so prav in še posebno v letoviščih najbližje možnosti za zdravstveno oskrbo v zasebnih zdravstvenih ustanovah. V primerjavi z Evropsko zdravstveno kartico pa zavarovanje TUJINA omogoča še 24-urno asistenco v slovenščini, kritje celotne višine stroškov zdravljenja do izbrane zavarovalne vsote in kritje raznih prevozov (v bolnišnico, domovino ...).

TU izveste še več oz. prav vse o zavarovanju TUJINA pri zavarovalnici Generali.
Rešite še nagradni KVIZ, s katerim lahko odkrijete, kakšne so vaše sanjske počitnice.