Dobro počutje Promocijsko sporočilo

3000 in ena zgodba - pravljični oddih za celo družino

7. 5. 2018
Deli
3000 in ena zgodba - pravljični oddih za celo družino

Na najbolj miren dan v tednu se je družinica štirih odpravila v Prekmurje, kjer so zaplavali v morju doživetij.

Pomurje slovi po prijaznosti in velikodušnih porcijah, po prostranosti in kilometrih urejenih potk, ki jih je najlepše raziskati s kolesom. Naša družinica se je z željo po oddihu za starše in zabavi za otroke nastanila v Termah 3000 - Moravske Toplice, kjer so jih pričakali neskončni tobogani in ležalniki z razgledom, ki te zaziba v nedeljski počitek hitreje kot domači naslanjač.

Bivanje v Termah 3000 - Moravske Toplice omogoča tesen stik z naravo in kliče k aktivnemu preživljanju počitnic ali prostega dneva. Narava preseneča na vsakem koraku – na pohodniških poteh sredi panonske ravnice, na bližnjem golf igrišču ali na kolesarskih turah po sosednjih gričih. Gostoljubnost domačinov, bližnji vinorodni griči z odličnimi vini in odlična prekmurska kulinarika pa razvajajo še brbončice.

Kot riba v vodi

Vodni park Terme 3000 vabi z 11 zunanjimi in notranjimi bazeni različnih velikosti in oblik ter obilo naravne sence pod velikimi panonskimi drevesi. Bazeni z navadno in črno termo- mineralno vodo ponujajo najrazličnejše vodne užitke, zabavne vodne drče pa veselje za vse družinske člane. 

Posebna energija

Bazen s črno termo-mineralno vodo izgleda kot čarobno jezero iz pravljic, pri tem pa ima resnične čarobne moči. Blagodejni protibolečinski učinki črne termo-mineralne vode so učinkoviti pri zdravljenju kroničnega revmatizma,  pri težavah s sklepi blaži bolečine in izboljša gibljivost, osveži organizem in kožo, ki je po kopanju bolj gladka in napeta, pomiri in zmanjša živčno napetost ter ima fotosenzibilen učinek, zato koža na soncu hitreje porjavi.

»Po več kot 10 letih je moral kupiti glavnik«
Pod tem naslovom je leta 1966 časnik Večer objavil zanimivo zgodbo o učinkih moravske termo-mineralne vode. V članku navajajo avstrijskega gosta, Josefa Deutscha iz Fürstenfelda, ki je v terme v Moravske Toplice sicer prišel zaradi močnega revmatizma. Ne le, da so revmatske tegobe skoraj v celoti ponehale, ob tem je po desetih dneh rednega kopanja začel opažati nenavaden stranski učinek: njegova
pleša je postajala vse manjša. Znova so mu začeli rasti lasje, pri čemer je bilo zanimivo tudi to, da lasje niso bili sivi, ampak svetlo blond. »Skoraj neverjetno je, vendar resnično,« je tedaj za Večer izjavil Deutsch.

Veliko več kot samo kopališče

Pred kratkim prenovljen notranji termalni park v Termah 3000 – Moravske Toplice je le del kompleksa prestižnih hotelov, bungalovov in kampa, ki ponuja edinstveno doživetje med počitnicami ali med letom, ko potrebujete oddih.

Hotele in kopališča povezuje umetniško oblikovan hodnik, imenovan Prekmurski most, ki otrokom na poti do bazenov ponuja prav posebno možnost, da od blizu spoznajo zaklade in skrivnosti Prekmurja: reko Muro, prekmurska žita, prekmurska zelišča in prekmurski med.

Prekmursko razvajanje brez slabe Vesti

Medtem, ko so otroci že petič drveli na tobogan, sta se mamica in očka v wellness centru Thermalium izmenjala na masaži iz wellness ponudbe, kjer izstopajo tiste z dodanim ščepcem Prekmurja.

Masaža z oljem iz zelišč panonskih travnikov in bučnega olja nista samo sproščujoči, ampak vzbudita tudi tek po pravih prekmurskih dobrotah, ki se jim ni moč upreti.

Domače sladice malce drugače

Preden je celodnevno rajanje v vodi dokončno utrudilo najmlajše, se je naša družinica ustavila še v Cafe Praline, kjer smo spoznali sladke okuse Prekmurja v sodobni različici, pripravljene pod umetniško kuhalnico slaščičarskih mojstrov.

Še posebej nas je navdušila Locata Panonia, sodobna in lahkotnejša različica znamenite prekmurske gibanice, pod katero se podpisuje slaščičarski mojster Danilo Kozar.

Naša pravljica se je zaključila z nasmeškom, polnimi trebuščki in globokim spancem na zadnjih sedežih po prvem ovinku.

Ponudbo pravljičnega Prekmurja lahko preverite tukaj!