25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

4 bele laži, ki jih uporabljajo ljudje s kroničnimi boleznimi

17. 3. 2019

Ker pogosto ne razumemo njihovih problemov ali smo jih naveličani, svoje počutje včasih razložijo z belo lažjo, ki odgovori na naša vprašanja.

Slika 1/4

Če imate v svoji bližini osebo, ki trpi za kronično boleznijo, veste, da se velikokrat ne počuti najbolje. Zdravi ljudje tega včasih ne razumejo in vse skupaj dojamejo kot pritoževanje ali nenehno iskanje novih težav. Zato kronični bolniki uporabijo nekatere laži, s katerimi se izognejo razlaganju svoje bolezni in si prihranijo nadaljna vprašanja.

DOBRO SEM

Na vprašanje “kako si”, pogosto odgovorijo z odgovorom, ki nam je že dobro znan. V letih življenja s kronično boleznijo so se že naučili, koga zares skrbi za njihovo zdravje in kdo želi slišati, da se počutijo odlično ter si oddahne, ker ne potrebuje prisluhniti težavam. Lahko pa zaidejo v drugo skrajnost in se počutijo, kot da so v breme vsem okrog sebe, zato ne želijo razlagati o svoji bolezni. Preprosteje je, če vedno rečejo, da se počutijo dobro in zamenjajo temo.

profimedia

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri