5 izjemno zanimivih načinov, da prepolovite svoje mesečne stroške

3. 8. 2018 Promocijsko sporočilo

Vsi bi radi porabili manj denarja, kajne? Toda težava je v tem, da je iskanje novih načinov za prihranek denarja običajno veliko težje, kot iskanje načinov, da denar potrošimo.

Najučinkovitejši način zmanjšanja porabe je, da se osredotočite na tiste stvari, ki jih plačujete vsak mesec. Če znižate višino svojih mesečnih fiksnih stroškov, boste med letom veliko lažje privarčevali nekaj denarja. Poskusite tako:

1. Tudi denar lahko gre skozi želodec

Če natančno spremljate, koliko vsak mesec potrošite za hrano, boste kmalu ugotovili, da največ zapravimo za kosila in večerje v restavracijah, za nameček  pa se še hrana, ki smo jo kupili v trgovini, pokvari in jo konec tedna vržemo v smeti.

  • Prilagodite svoj urnik tako, da boste imeli v naslednjem tednu nekaj časa, da kosila pripravite sami doma. Tako pripravljena kosila lahko zapakirate v posodice in naslednji dan vzamete s seboj v službo.
  • Kadar kuhate, pripravite večjo količino hrane, jo pospravite v hladilnik in naslednji dan pogrejte.
  • Če kuhanje ni vaše najbolj priljubljeno opravilo, si ga lahko ob koncih tedna zagotovo popestrite z dobro glasbo, povabite domov prijatelje in skupaj z njimi pripravite slasten obrok. Zagotovo vam bo druženje dobro delo in še denarnica bo ostala polna.

2. Ne plačujte (veliko) za članstvo v telovadnicah

Športna aktivnost je tista, ki nas v prenatrpanih urnikih, ki jih živimo vsak dan, ohranja pri zdravju. Vendar lahko z nekaj dobrega premisleka ugotovimo, da vsak mesec plačamo med 50 in 100 euri, da telovadimo v športnih dvoranah in fitnes centrih. Danes se spet obuja trend vadbe v naravi in ne samo, da je taka vadba brezplačna, v naravi je zrak bolj čist kot v zaprtih prostorih, v naravo se lahko odpravite kadarkoli in niste obremenjeni z urnikom, v naravi se boste tudi bolje počutili in psihično sprostili.

Če pa se nikakor ne morete odreči treningom v telovadnicah, lahko to še vedno počnete varčnejše. Preverite akcijske popuste, ki jih ponudniki tovrstnih aktivnosti ponujajo prek spleta.

3. Zabava je lahko tudi poceni

Ali veste, koliko plačate za vso zabavo v enem mesecu? Televizija, internet, telefon, filmske naročnine, koncerti, športni dogodki, kino vstopnice …? Naredite hiter pregled svojih stroškov in se odločite, kje lahko zmanjšate porabo. Izkoristite brezplačne načine zabave, kot so pikniki v parku, poletni koncerti, ki jih sponzorira mesto, ali brezplačni kino pod zvezdami.

Proračun pa vam bo hvaležen tudi, če boste izkoristili veliko Telemachovo akcijo, ki je s svojo vizijo in storitvami prepričal že več kot 500.000 mobilnih uporabnikov. Ob tej zavidljivi prelomnici so pri Telemachu poskrbeli, da boste občutno prihranili vsi, ki boste do konca avgusta sklenili novo naročniško razmerje za najbolj prodajano mobilno telefonijo VEČ ali fiksne pakete trojčkov.

4. Ne pozabite, da je moda minljiva, vendar oblačila niso

Najhitrejša pot, da odkrijete, koliko denarja potrošite na mesec za oblačila, je ta, da seštejete vse nakupe, ki ste jih opravili v zadnje pol leta in to delite s šest. In ne pozabite, da se vaši prihranki ne bodo večali, če se namesto za nakup oblačil, ki jih res potrebujete, osredotočite na goro oblačil, ki jih kupite med impulzivnim nakupovanjem. Sploh pri ženskah je velikokrat problem z oblačili v tem, da se jih enostavno naveličajo, zato izkoristite izmenjevalnice oblačil ali pa si jih izmenjajte s svojimi sodelavkami in prijateljicami. Na koncu boste vse na novo oblečene za nič denarja.

5. Psihološki triki s popusti

Ugodne nakupe in popuste spremenite v otipljive prihranke. Ko kupujete obleko, ki je v trgovini s 50 eur znižana na 30 eur, morate, če želite zares prihraniti, iz žepa vseeno vzeti 20 eur in jih nakazati na svoj varčevalni račun. Če boste tako kupovali, boste dejansko nekaj prihranili in hkrati omejili svojo porabo, v nasprotnem primeru pa zgolj kupovali znižane stvari, dokler denarnica ne bo prazna.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri