3 pristni načini, kako v veselem decembru razveseliti (in osrečiti!) otroke

3 pristni načini, kako v veselem decembru razveseliti (in osrečiti!) otroke (foto: PROFIMEDIA) PROFIMEDIA
10. 12. 2019 Promocijsko sporočilo

V tem času se marsikdo zamisli, ali lahko kaj dobrega naredi za druge, sploh za otroke. Le kaj je lepše kot pristen in srečen otroški nasmeh?

1 Vabilo na vročo čokolado

Če imate svoje otroke, povabite nekaj njegovih prijateljev in prijateljic na druženje ob vroči čokoladi. Poskrbite, da se bodo ob tem še igrali – pripravite kakšno družabno igro. To lahko storite tudi kot soseda, sorodnica ... Tako malo je treba, pa tako velik učinek ima. Verjemite, njihova usteca bodo ves čas raztegnjena v nasmeh.

2 Na drsanje

Če zunaj še ni snega, to ne pomeni, da ne more biti zimskih radosti. Zberite nekaj otrok na kup, dogovorite se s starši, da boste njihov vodnik, in jih odpeljite drsat na najbližje drsališče. Skoraj vsak kraj ga že ima na prostem, drugače pa so na voljo tudi pokrita drsališča. Drsanje v družbi, lovljenje z vrstniki in zabavno drsenje, ki vključuje tudi kakšen padec, v otrocih prebudi radost in občutek svobode ter hkrati povezanosti z drugimi.

3 Razdelite jim piškote

Medtem ko se otroci igrajo, jim za sladko malo malico iz trgovine HOFER prinesite slastne Nasmeškotke. Z Nasmeškotki jih boste v hipu razveselili, obenem pa srečo delili še veliko širše in z globljim pomenom. Osrečili boste tudi katerega drugega otroka v Sloveniji, ki živi v težjih socialnih okoliščinah, saj mu prav z nakupom Nasmeškotka lahko omogočite počitniške dogodivščine, zunajšolske dejavnosti ali nakup osnovnih življenjskih potrebščin. Sredstva, zbrana od prodaje Nasmeškotkov, ki jih na policah trgovin HOFER najdete v decembru po ceni 1 evro, se namreč namenjajo otrokom pod okriljem programa Botrstvo v Sloveniji. #DelimoNasmehe 

Projekt poteka od leta 2017 pod iniciativo Danes za jutri in v tem času je že številnim otrokom, ki živijo v težjih socialnih okoliščinah, omogočil lepše otroštvo.