5 razlogov, zakaj si vsaka ženska zasluži rože (pa ne samo na valentinovo)

5 razlogov, zakaj si vsaka ženska zasluži rože (pa ne samo na valentinovo) (foto: Jana in Simon photography) Jana in Simon photography
2. 2. 2022 Promocijsko sporočilo

Ne morete si niti predstavljati, kakšno neverjetno moč imajo rože. Ženske jih
naravnost obožujejo. Če jim boste z njimi večkrat polepšali življenje, boste njen
kralj. In to je pravzaprav tisto, kar si želite, je tako?

Razlogov, zakaj ženske obožujejo rože, je ogromno in zdaj je celo že z znanstvenimi dokazi potrjeno, da rože na ženske vplivajo nadvse pozitivno. Bližajo se valentinovo, dan žena ter materinski dan in vsak izmed teh praznikov je nova priložnost, da svoji dragi s šopkom rož pokažete, kako zelo jo cenite. Ali pa to naredite kar tako brez posebnih praznikov ali obletnic.

Metka iz Sanjskega šopka vam razkriva pet razlogov, zakaj ženske obožujejo rože in verjamemo, da bomo s tem prepričali tudi vas, da je cvetje kot darilo res nekaj posebnega.

1. Ženski nasmeh ob poklonu rož je neprecenljiv

Se vam zdi škoda zapravljati denar za rože, ki v le nekaj dneh ovenijo? Napaka. Kar spomnite se, kako je videti vaša partnerka, ko prejme šopek rož. Njen nasmešek pove vse in to je glavni razlog, da ji podarite šopek, saj je občutek, ko ga prejme, trajen.

Zlahka vam bo natančno opisala vsak trenutek v življenju, ko je od nekoga prejela rože in se spomnila občutkov, ki so se takrat prebudili v njej. Prav tako pa se boste tega nasmeška in veselja spomnili tudi vi. In to je čar podarjanja rož – romantični občutek. Vrednost torej ni v denarju, ki ga zapravite za nakup rož, ampak v nasmehu in iskricah v očeh, ki vam jih ženska nameni ob lepem šopku cvetja.

2. Rože so jezik ljubezni

Zagotovo se spomnite reka, da če želite ženski poklonit naklonjenost, ji podarite
cvetje. In ko boste ponosno zakorakali po ulici s šopkom rož ali zgolj z eno vrtnico, namenjeno prav njej, bo videla, da vas ni sram pokazati svoje moškosti in ponosa. Takrat bo v vas prepoznala pravega romantika. Marsikateremu moškemu je na žalost še danes pod častjo nositi rože, saj te simbolizirajo ženstvenost. A rože so jezik ljubezni in naj spregovorijo namesto vas, saj znajo vzbuditi prave občutke, ki jih težko ubesedite.

Katja Simon
3. Ženske so kot rože – posebne in lepe

Simbolika, ki jo že od nekdaj radi uporabljamo. Lepoto ženske primerjamo z lepoto rož in obratno. In res je. Ženske so posebne in lepe, vsaka na svoj način. Prav zato si zaslužijo biti spoštovane, ljubljene in pocrkljane. In ko v dar prejmejo izjemen šopek, ga vzamejo za svojega. Počutijo se tako posebne, kot je poseben šopek, ki so ga prejele v dar. Poistovetijo se z njim in to lepoto v tistem trenutku tudi izrazijo. Ko ženski podarite rože, ji s tem pokažete, da izražate skrb do nje in njenih čustev. In to je tisto, kar pri ženski šteje največ – dokaz, da vam je zanjo mar.

4. Občutek pomembnosti – zanjo in za vas

Ko bo vaša partnerka prejela šopek, ki ga ne pričakuje in bo nad njim navdušena, boste posledično navdušeni tudi vi. In to ni sebična gesta. Vi ste tisti, ki ste jo naredili pomembno, srečno in ljubljeno. Zmagovalna kombinacija.

5. Ker si to zaslužijo

Rože poklanjamo ob različnih priložnostih – za rojstni dan, za valentinovo, dan žena ali materinski dan. So del našega življenja, tako kot ljudje, ki jih imamo radi. In z rožami pokažemo to, kar včasih težko izgovorimo: ljubezen, ponos ali opravičilo. Ženska si vsake toliko zasluži svoj šopek rož pa naj bo to ob posebni priložnosti ali pa kar tako. Preprosto, ker si to zasluži.