7 dobrih razlogov, zakaj telovaditi v naravi

7 dobrih razlogov, zakaj telovaditi v naravi (foto: Profimedia) Profimedia
19. 4. 2017

Čas se je, da se odpravimo na lov za vitaminom D. No, vadba na prostem pa ima še veliko drugih prednosti. Naštevamo nekatere ...

Več energije: nobena skrivnost ni, da sonce zelo ugodno vpliva na naše počutje in nam daje zagon.

Boljše razpoloženje: z vadbo zunaj boste poskrbeli za višjo raven serotonina, prav tiste kemikalije v možganih, ki je odgovorna za boljše razpoloženje, sproščenost in boljšo osredotočenost.

Več kreativnosti: stopnice, mize, klopce, drevesa, hribčki ... zunaj je vadba vedno pestra in spodbudi kreativnost. Še posebej, če se odločite raziskovat okolico.

Več optimizma: glede na študijo, objavljeno v publikaciji Journal of Environmental Psychology, aktivnosti na prostem pozitivno vplivajo na duševno zdravje posameznika.

Več: Raziskava dokazala, da gibanje deluje kot antidepresiv

Družba: veliko lažje je organizirati skupen trening na prostem kot v fitnes centru. Še posebej če oseba še ni član vašega fitnes kluba. Tako preprosto določite kraj srečanja in h gibanju motivirate še druge. Na koncu seveda še obvezna kavica in klepet.

Porabili boste več kalorij: narava je res odlična telovadnica. Nobenih gumbov, le vzponi, spusti, med tekom kakšna veja za preskočit, stopnice, včasih pa ponagaja še veter, ki poskrbi za dodaten upor ... Vključite torej hribčke ali stopnice in poskrbite, da boste kurili kot za stavo.

Nobenih ogledal: včasih se zapravi kar malo preveč časa za opazovanje v ogledalu, poziranje in delanje selfijev. Če sami ne počnete tega, pa zagotovo poznate koga, ki ne more mimo ogledala. Zunaj boste verjetno bolj osredotočeni na svoje počutje kot na to, kako izgledate.

Preberite še: To se lahko zgodi, če hodite pol ure na dan