7 dobrobiti, ki jih prinaša spanje brez oblačil

7 dobrobiti, ki jih prinaša spanje brez oblačil (foto: profimedia) profimedia
13. 9. 2018

Ja, prav ste slišali. Veliko strokovnjakov, tudi ajurverda, tradicionalna medicina iz Indije, pravijo, da je bolje, da spimo s čim manj oblačili. Najbolje celo popolnoma brez!

Tisti, ki imamo ob večerih in ponoči radi udobne pižame, se bomo morda težko sprijaznili z dejstvom, da naj bi spali popolnoma brez oblačil. Pa vendar, ker je pred nami poletje, je to lažje izvedljivo. Poglejmo si torej, kakšne dobrobiti prinaša spanje brez oblačil.

1. Globlji spanec

Oblačila lahko povzročijo, da ne moremo zaspati ali vsaj ne tako globoko, kot bi morali, ali pa se zaradi oblačil zbujamo. Ajurveda prav tako uči, da ne bi smeli spati z nogavicami. Nekateri res ne morejo zaspati z nogavicami in podobno velja za celotno telo oz. pižamo. 

2. Učinkovitost

Če boste spali brez oblačil, se boste zjutraj takoj oblekli in uredili ter se boste izognili lenobnemu času v pižami.

3. Koža

Oblačila ponoči preprečujejo dobro dihanje kože po celotnem telesu, kar vpliva tudi na samo stanje in zdravje kože.

4. Metabolizem

Če smo preveč oblečeni in nam je ponoči vroče, naš metabolizem ne more delati dobro. Ko se telo ne rabi ohlajati, pa naš metabolizem pospešeno deluje, kar vpliva tudi na telesno težo. 

5. Infekcije

Če ponoči ne nosite spodnjega perila, ne boste dobili potencialnih infekcij.

6. Rak dojk

Kot verjetno veste, lahko ozka oblačila spodbujajo raka na dojkah, še posebej, če nosimo ozka oblačila ponoči. Če sploh ne nosimo oblačil, je težava rešena. 

7. Vzljubili boste svoje telo

Seveda je najlažje prekriti vse nepopolnosti z oblačili, če pa se naučite sprejemati svoje telo takšno, kot je, boste končno vzljubili sebe in vsi okoli vas prav tako.

Vir: betterme.guru