Aktivni vikend: Pridružite se nam, spoznajte, kako deluje telo in kje potrebuje prvo spremembo na poti do kvalitetnejšega načina življenja

Aktivni vikend: Pridružite se nam, spoznajte, kako deluje telo in kje potrebuje prvo spremembo na poti do kvalitetnejšega načina življenja (foto: Profimedia) Profimedia
21. 1. 2015

Za trenutek pobegnimo od stresnega vsakdana in naredimo nekaj koristnega zase!

Pridružite se nam, spoznajte zdravilne učinke vodne vadbe, učinke funkcionalne vadbe, hoje, savnanja, pomen diet ...

Z ekipo strokovnjakov se bomo
 • naučili terapevtske in hkrati zelo učinkovite vadbe v vodi,
 • z Body treningi okrepili najbolj kritične predele (in odšli domov z novim seznamom vaj, ki jih lahko izvajamo kjerkoli),
 • si privoščili sprehod vitalnosti,
 • se sprostili v savni in ob zvočnih frekvencah,
 • se posvetili vprašanju, zakaj vedno znova iščemo instant rešitve, teoretično in izkustveno spoznali pomen in učinkovitost razstrupljanja in diet,
 • ter se naučili, kako si povrniti energijo in vitalnost ...

Ker tokrat ne želimo usmerjati zgolj v gibanje, kjer je intenzivnost vadbe prilagojena posamezniku in slednje pospremiti z dietnim programom, temveč na motiviran in interaktiven način NAUČITI, kako telo sploh deluje, na kaj vse moramo biti pozorni, ko razmišljamo o takšnih in drugačnih dietah, hujšanju, vadbi in spreminjanju načina življenja.

Program bomo pospremili z vprašalnikom, ki bo vsakemu dal odgovor na to, katero področje življenja je najbolj stresno, napačno in kje telo potrebuje prvo spremembo na poti do kvalitetnejšega načina življenja.

Pripeljite tudi svoje najmlajše, za katere se bo odvijala posebna vadba in aktivno varstvo.

Kdaj?

30. januar–1. februar 2015, Eko hotel Bohinj Park*****

Kako se nam lahko pridružite?

Prijavite se na 08 200 4000 ali booking@2864.si

PRIJAVE MOŽNE LE ŠE NEKAJ DNI!

Podroben program

PETEK, 30. januar 2015

17.30-19.00

(Razstrupljevalne) diete in njihov vpliv na organe

Razstrupljanje in hujšanje sta temi, ki predvsem po praznikih polnita prostore v tabloidih, TV oddajah ali spletnih objavah. Načinov, kako se razstrupiti in ob tem izgubiti tudi kakšen gram telesne maščobe je ogromno. A na žalost je večina diet napačnih, preveč agresivnih in predvsem brez pravega učinka.

Zato bomo v prvem delu interaktivne delavnice spoznali, da je za naravno, neinvazivno in učinkovito razstrupljanje telesa potrebno več, kot samo zeljna juhica, seštevanje in odštevanje kalorij ali ena od mnogih strogih diet, ki nikoli ne prinesejo dolgotrajnejšega učinka.

Naša pozornost bo namenjena razumevanju trditev: »sem – kar jem«, »sem – kadar jem«, »zdrava prehrana«.

Na delavnici bomo med drugim spoznali tudi delovanje glavnih razstrupljevalnih organov in naučeno utrdili s praktičnim delom – z vadbo, ki vpliva na celoten organizem in temelji na aktivaciji limfnega in dihalnega sistema, dveh ključnih sistemov pri razstrupljanju, ter aktivaciji mišic celotnega telesa.

19.00-20.00

Večerja

20.30-22.00

Vadba v vodi in wellness sprostitev ob zdravstvenih frekvencah

Ker v vodi čutimo le desetino telesne teže, se pri tem prijetno sprostijo sklepi, mišice in hrbtenica, hkrati pa so zaradi upora vode vsi gibi zelo učinkoviti.

S specifičnimi vajami, ki se osredotočajo na celo telo ter aktivacijo velikih mišičnih skupin, bomo:

 • pospešili cirkulacijo krvi in limfno pretočnost,
 • okrepili mišice
 • in 'napadli' maščobne obloge.

Intenzivnost programa bo prilagojena posamezniku.

Delavnico bomo zaključili s savnanjem, sproščanjem na ležalnikih in prostim kopanjem, ob zvokih zdravstvene frekvence. Frekvenca, ki ciljno odpira srčno čakro vas bo prijetno zazibala v spanec in pripravila na jutranje aktivnosti.

SOBOTA, 31. januar 2015

7.30-8.30

Dobro jutro z BODY™ treningom za zavidljiv in raven trebuh

Prva izmed treh delavnic bo usmerjena v aktivacijo celotnega organizma z osredotočenjem na ciljno področje trebuha.

Preizkusili se bomo v novih motoričnih izzivih, kar bo pripomoglo k boljšemu počutju, pospešenemu metabolizmu in posledično boljšim rezultatom pri oblikovanju trebuha.

8.00-9.00

Zajtrk

10.00 - 13.00

Razstrupljanje čustev – kako čustva vplivajo na celično komunikacijo in s tem na obliko telesa

Spoznali bomo:

 • zakaj je potrebno v enaki meri kot telo razstrupiti tudi svoja čustva,
 • kako naše čustveno stanje vpliva na uspešnost diete in celo na sam trening,
 • kakšne so posledice, če se negativna čustva ponavljajo ali trajajo dlje časa
 • in tudi to, kako naš organizem deluje in komunicira na celičnem nivoju ter ugotovili, na katerem delu telesa je pri vas komunikacija oslabljena.

Praktični del: naučili se bomo preprostih vaj, s katerimi bomo izboljšali komunikacijo naših celic in na takšen način še hitreje dosegli želeni rezultat.

13.00 - 14.00

Kosilo

16.00-19.00

BODY™ trening za hrbet, zadnjico in noge

V tokratnih gibalnih delavnicah se bomo posvetili nogam in zadnjici ter se naučili pravilne aktivacije in pravilnega funkcionalnega treninga.

Zakaj noge in zadnjica? Ker so noge steber našega telesa. Prvi stik telesa se odvija prav preko stika stopal s površino. In če zanemarimo vizualni efekt in raven samozavesti, vam bo pravilno tonizirana (močna) zadnjica predvsem pomagala zmanjšati bolečine v ledvenem delu hrbta.

19.00 - 20.00

Večerja

20.30 - 22.30

Energijsko razstrupljevalni program v savni

Znano je, da savnanje pospešuje potenje in s tem izločanje toksinov iz organizma.

Celoten proces bomo pospešili z enostavnimi dihalnimi vajami, ki ne bodo le še dodatno pospešile izločanja toksinov, temveč nas napolnile z energijo ter sprostile telo in duha.

NEDELJA, 1. 2. 2015

8.00 - 9.00

Zajtrk

10.00 - 12.30

Sprehod vitalnosti

Sprehod vitalnosti je sprehod s konceptom dodane vrednosti. Tokrat se ne bomo zgolj sprehajali, temveč z vsakim korakom občutili njegov učinek na naše počutje in tudi v mišičnem sistemu.

Vaje v sklopu sprehoda vitalnosti so usmerjene:

 • v aktivacijo glavnih mišičnih skupin, pomembnih za pravilno telesno držo,
 • boljše energetsko stanje posameznika,
 • vključili bomo tudi nasvete, kako izboljšati delovanje glavnih razstrupljevalnih organov.

Sprehod vitalnosti bomo zaključili s prostim pogovorom in se posvetili morebitnim vprašanjem.

Varstvo za otroke:

V sklopu programa bo na voljo aktivno varstvo za otroke od 4. do 14. leta. Program bo poleg vadbe, sprehodov, vodnih užitkov v Aqua parku vseboval tudi ustvarjalne delavnice.

PRIJAVE

Prijavite se na 08 200 4000 ali booking@2864.si.

Cena celotnega paketa: 200 €.

Paket vključuje:

 • 2 nočitvi v Eko hotelu Bohinj Park***** s polnim penzionom,
 • uporabo bazena,
 • obisk savne po programu,
 • vadbo v fitnesu in
 • delavnice.

Doplačilo za enoposteljno sobo: 40 €.

Otroci od 3. do 7,99. leta: 50 % popusta kot tretja oseba v sobi

Otroci od 8. do 13,99. Leta: 30 % popusta kot tretja oseba v sobi

Otroci na osnovnem ležišču: 20 % popusta

*Organizator si pridružuje pravico do spremembe programa

Program bodo vodili:

Barbara Tavčar, master body inštruktorica

Barbara je športu predana že celo življenje in verjame, da je najboljša pot tista, po kateri hodimo s srcem. Kot bivša tekačica na smučeh je vpogled v vrhunski šport in odrekanja, ki ga spremljajo, dobila že v otroštvu. Kasneje je prve izkušnje z vodenjem skupin pridobivala kot vaditeljica različnih skupinskih vadb, v letu 2003 pa se je prvič srečala z Body tehniko, ki ji danes ne pomeni zgolj telovadbo, temveč način življenja.

Žiga Miščevič, body inštruktor

Žiga je vsestranski športni navdušenec, ki zaključuje študij psihologije na Ljubljanski Filozofski fakulteti. Največje uspehe je dosegel v atletiki, kjer je bil nekajkratni mladinski državni podprvak v skoku v višini in zmagovalec mladinskega pokala v skoku v višino. Koncept telesne vadbe razume širše, kot samo fitnes vadbo. Zdi se mu pomembno, da je rekreacija ali telesna vadba usmerjena najprej in predvsem v izgradnjo naravnih, prvinskih vzorcev gibanja, ki so osnova za zdravo in učinkovito gibanje in delovanje v življenju.

Barbari in Žigu se bo na vikendu pridružila spremna strokovna ekipa inštruktorjev in sodelavcev, ki bodo poskrbeli, da bo vsaka vadbena enota primerno asistirana in kvalitetno izvedena, s čimer bodo udeleženci na vseh telesnih nivojih občutili vpliv vadbe.