(Aktivni) oddih na morju je lahko najlepši in najbolj dobrodejen prav jeseni

(Aktivni) oddih na morju je lahko najlepši in najbolj dobrodejen prav jeseni (foto: Liburnia Hotels & Villas) Liburnia Hotels & Villas
3. 10. 2022 Promocijsko sporočilo

Zdaj je pravi čas, da svoj čas aktivno preživite ob morju, kjer si lahko ob ugodni klimi naberete novih moči. Poleg običajnega sproščanja in razvajanja si privoščite tudi katero od tamkajšnjih aktivnosti, na katero vam bosta še dolgo v zimo ostala čudovit spomin in predvsem boljša odpornost organizma. 

Poleg tega da med oddihom na morju preprosto ves čas uživate v blagodejnih učinkih morskega zraka, bogatega z negativnimi ioni, in tako krepite imunski sistem, lahko še dodatno poskrbite za svoje dobro počutje z zimskim plavanjem v morju, jogo ali nordijsko hojo ob morju, planinarjenjem v morskem okolju. Verjemite, baterije si boste napolnili kot nikoli do zdaj, in to ''na dolgi rok''.

Po vse to se podajte v Opatijo, ki ji pravijo tudi Jadranska Nica, Biser Jadrana ali Dunaj na morju. V očarljivem mestu na obali Kvarnerskega zaliva, ki ga dobesedno prežema sredozemski duh in kjer Jadransko morje pljuska ob grebene Učke, lahko začutite čarobnost sonca in morja ter neverjetno naravo. Tu lahko doživite maksimalno ugodno mikroklimo in uživate v edinstveni čistoči morskega zraka, medtem ko se sprehajate po enem najlepših morskih sprehajališč – Lungomare. Pri zasnovi tega posebnega sprehajališča so sodelovali zdravniki, zato njegova oblika in lega še dodatno prispevata k rehabilitaciji in preprečevanju različnih bolezni. V 20. stoletju so Opatijo zato uradno razglasili za klimatsko zdravilišče.

Liburnia Hotels & Villas

Morski zrak v bližini obale tu ponuja eno največjih koncentracij blagodejnih negativnih ionov, zato so fizične aktivnosti, kot so plavanje, dihalne vaje na plaži, joga, aktivna hoja ali tek vzdolž sprehajališča Lungomare zelo priporočljivi, saj še okrepijo koristne učinke vdihovanja negativnih ionov. 

Vdihovanje negativnih ionov:

• zmanjšuje vnetja
• krepi imunski sistem
• izboljšuje mentalno zdravje
• uravnoteža avtonomni živčni sistem, spodbuja globok spanec in prebavo
• spodbuja celični metabolizem
• vpliva na splošno dobro počutje

Kako tu poskrbite za svoje telo in duha?

Nordijska hoja skozi zgodovino Opatije

Okolico Opatije krasijo slikovite pohodniške poti in steze, ki so kot nalašč za sprehod skozi bogato zgodovino tega območja. Turistična skupnost Opatije to jesen organizira brezplačno nordijsko hojo pod strokovnim vodstvom. Vsi programi potekajo ob sobotah, udeleženci pa lahko uživajo v čudoviti naravi poti, kot je promenada Carmen Sylva. 

Planinarjenje v naravnem parku Učka 

Učka je od nekdaj priljubljena destinacija številnih planincev, rekreativcev in ljubiteljev narave. Zato ne preseneča, da je na območju Učke in Ćićarije veliko pohodniških poti, ki čakajo, da jih odkrijete in raziščete – ne glede na to, ali se na avanturo podajate z morske obale, s Poklona ali iz Istre.

Kolesarjenje v naravnem parku Učka 

Na območju Učke je urejenih in označenih 8 poti različnih težavnosti za gorsko kolesarjenje v skupni dolžini 180 km. Poti potekajo skozi različne pokrajine, tako da lahko v enem dnevu uživate v pogledu na Reški zaliv, otok Cres in majhna obalna mesta, nato pa med vzponom na višje nadmorske višine vsrkate lepote Učke in planote Ćićarije.

Neposredno na morski obali leži Active Healthy Hotel Istra – tu ponujajo in organizirajo številne dobrodejne aktivnosti, ki si jih lahko privoščite med prijetnim bivanjem.

Ob namestitvi v Active Healthy Hotelu Istra boste lahko obenem doživeli tako popolno sprostitev kot tudi aktivnosti, kadar si jih boste zaželeli. Med drugim ponujajo sobe, opremljene s pripomočki za vadbo (komplet vsebuje podloge za vadbo, elastične trakove, steklenice za vodo in izotonične pijače), izkoristite pa lahko tudi sodelovanje med hotelom ter wellness kliniko Thalassotherapia Opatija za popolno formo. Privoščite si plavanje in razmigavanje v notranjem bazenu z ogrevano morsko vodo, izkoristite lahko tudi posebni paket Get Active & Stay Healthy, ki vključuje uporabo pololimpijskega bazena in masažne kadi v Thalassotherapiji Opatija.

Thalassotherapia Opatija

Seveda vam je v Active Healthy Hotelu Istra na voljo tudi kakovostno in uravnoteženo razvajanje brbončic za še boljše počutje. Privoščite si razstrupljevalni zajtrk z zelenim čajem, ovsenimi kosmiči, šparglji, sveže stisnjenim sokom, chia semeni, sadno solato in jabolčnim kisom, ob koncu dneva pa funkcionalno večerjo, ki zmanjšuje tveganje za bolezni, spodbuja metabolizem in izboljša absorpcijo hranil.

Liburnia Hotels & Villas

Znotraj hotela lahko torej dobite čisto vse za ravnovesje telesa in duha, poleg tega pa so vam na voljo tudi dodatne aktivnosti:

Aktivni sprehodi

Sodelujte v aktivnih sprehodih in turah nordijske hoje vzdolž 10-kilometrskega sprehajališča Lungomare. Telo lahko med tem aktivirate tudi s pomočjo obročev Smovey.  Vdihnite morski zrak, ki zaradi bogate koncentracije negativnih ionov zmanjšuje vnetja in izboljšuje kakovost spanca.

Joga ob morju

Na voljo imate program vadbe joge ob morju, izberete lahko jutranjo jogo oz. pozdrav soncu ali večerno jogo pod zvezdami. Na ta način boste nedvomno sprostili telo in um. Z meditacijo v sveži morski vodi boste zmanjšali stres, krepili moč in povečali fleksibilnost. Vsak dan začnite z več fokusa in energije ter se odpravite spat mirni in sproščeni.

Liburnia Hotels & Villas

Zimsko plavanje

Novembra se boste lahko pridružili lokalnemu klubu Kukali na urah zimskega plavanja, in to vsako nedeljo na plaži Slatina. Z zimskim plavanjem boste krepili imunski sistem in prebujali endorfine, kurili maščobe in izboljšali celo libido.

Liburnia Hotels & Villas
P. S. Ne zamudite pa niti posebnih dogodkov za razvajanje duše, kot sta:

Marunada, festival maronov, od 7. do 9. 10. v Lovranu, od 14. do 16. 10. v Dobreću in od 22. do 23. 10. v Lignju. Opatijsko območje je zelo znano po maronih, cenjeni vrsti debeloplodnega kostanja. Festival maronov vsako leto privabi nešteto ljudi, ki uživajo v dobrotah iz kostanja. Po izboru novinarjev britanskega časopisa Guardian se jeMarunada uvrstila na seznam najboljših gastronomskih festivalov.

• V Hotelu Kvarner se lahko udeležite največjega mednarodnega festivala vina Hedonist & Wine, in sicer od 14. do 15. 10.  Navdušil vas bo z zanimivim programom, pričakujete pa lahko tudi številne delavnice priznanih predavateljev in strokovnjakov iz hrvaškega društva sommelierjev, glasbo v živo ter vinske in gurmanske zgodbe opatijskih gostincev.