Argeta Exclusive razkrila ime skrivnostnega chefa

Argeta Exclusive razkrila ime skrivnostnega chefa (foto: Argeta (promocijsko gradivo)) Argeta (promocijsko gradivo)
26. 10. 2022 Promocijsko sporočilo

Argeta Exclusive, prestižna linija blagovne znamke Argeta, vsako leto predstavi omejeno serijo novega okusa, ki navduši ljubitelje visoke kulinarike in presenetljivih okusov. V zadnjih trinajstih letih se je Argeti Exclusive na njeni poti pridružilo devet izjemnih regijskih chefov, letošnji, deseti, kreator Argete Exclusive pa je bil do nedavnega skrit za tančico skrivnostnosti. Desetega člana te elitne družbe je Argeta Exclusive predstavila na včerajšnjem dogodku na Ljubljanskem gradu. 

Že 13 let znamka Argeta Exclusive sledi svojemu poslanstvu približevanja vrhunske kulinarike širši javnosti in demokratizacije uživanja v izjemnih okusih visoke kuhinje. In to ji zagotovo uspeva, saj je v zadnjih desetih let skupaj z imeni, kot so Tomaž Kavčič, Alessandro Gavagno, Teo Fernetich, Janez Bratovž, Luka Košir, Nikola Tadijanović, Gregor in David Vračko ter Nina Čarman visoko kulinariko približala vsem, ki cenijo kakovost in znajo uživati v posebnih gurmanskih kreacijah. 

Skrivnostni chef je … 

Letošnji chef je bil do včerajšnjega večera odet v skrivnostnost, kar je med kulinaričnimi navdušenci sprožilo nemalo ugibanj. O skrivnostnem chefu so ljubitelji Argete Exclusive vedeli le, da ima raje kot žaromete, odmaknjenost skromnost in redkobesednost. Ne mara govoriti o sebi, namesto njega namreč govorijo njegovi krožniki, tokrat pa je svoj slavni kulinarični podpis prelil v malo črno dozico. Letošnjo kreacijo Argete Exclusive najbolje povzame slogan kampanje: »Srna v objemu maline in črnega oreha.« 

Gostje včerajšnjega večernega druženja so okušali popolne kombinacije okusov in se prepustili razvajanju, ki je vključevalo številne namige, kdo se skriva za okusnimi jedmi.

Jasno je bilo, da letošnji chef Argeta Exclusive sledi preciznosti in navdihu francoske kuhinje, odlikujejo pa ga izjemna natančnost, skromnost in seveda skrivnostnost.

Šele pred četrtim hodom so gostje izvedeli, da je Chef Argeta Exclusive 2022 Igor Jagodic iz restavracije Strelec, eden izmed letošnjih prejemnikov Michelinove zvezdice. 

Chef Igor Jagodic je za Argeto Exclusive ustvaril kombinacijo nežne srnine paštete s svežimi malinami in specialiteto sladkim črnim orehom, ki skupaj pričarajo vrhunsko kulinarično doživetje. Iz teh sestavin je tudi ena najboljših jedi, kar so jih postregli v Strelcu. Vsako sezono jo nekoliko spremenijo, osnovne sestavine pa ostajajo enake.

Argeta (promocijsko gradivo)

"Moje ustvarjanje se vedno začne z dobrim razmislekom, iz katerih sezonskih sestavin pripraviti jedi, kako jih obdelati in uporabiti na raznolike načine. Ne stremim le k temu, da bo jed okusna in bo lepa za videti, ampak tudi k temu, da bom porabil čim več delov posamezne surovine, saj želim zavreči čim manj živil," je svoj način dela opisal chef Igor Jagodic.

Na vprašanje, kaj ga je vodilo pri izbiri sestavin nove Argete Exclusive, pa odgovarja: »Nisem hotel iskati novih okusov, želel sem nekaj, kar bo najbolje predstavilo mene in restavracijo Strelec. In jed, ki je postala že skoraj simbol restavracije, je bila moja prva izbira. «

Enzo Smrekar, podpredsednik Atlantic Grupe za delikatesne namaze, Donat in internacionalizacijo ter idejni oče Argete Exclusive, je ob deseti omejeni izdaji Argete Exclusive poudaril, da »v ekipi Argete neprestano razmišljamo, snujemo, se pogovarjamo in ustvarjamo, med drugim tudi vsako leto nov okus v konceptu Argeta Exclusive.

Chef Igor Jagodic Argeta (promocijsko gradivo)

Chef Igor Jagodic

Vedno nas vodi misel na najboljše za naše potrošnike. Atraktiven okus, vrhunske sestavine in recept zvenečega kuharskega imena. Ko smo se dogovarjali s chefom Igorjem Jagodicem še nismo vedeli, da bo letošnji prejemnik Michelinove zvezdice, kar dokazuje, da smo pri svojem delu res temeljiti. Delamo z najboljšimi nameni in navdih črpamo iz odnosa z ljudmi, ki potrjujejo vrednost in smisel našega dela – iz odnosa z našimi potrošniki.»

Argeta Exclusive à la Igor Jagodic bo na prodajnih policah na voljo od 2. novembra dalje.
Argeta (promocijsko gradivo)
Značke: argeta