Točke, ki jih v prazničnem Mariboru letos morate obiskati!

Točke, ki jih v prazničnem Mariboru letos morate obiskati! (foto: Luft 360/Jernej Kogelnik) Luft 360/Jernej Kogelnik
7. 12. 2017

Še niste obiskali Maribora? Potem je december ravno pravi čas za to, saj se bo v prestolnici Štajerske letos ob koncu leta "na polno" dogajalo!

Koncerti na prostem, mestno drsališče, praznične stojnice, vilinsko mesto, operne in baletne ter otroške predstave ... vse to in še več bo praznično okrašen Maribor napolnilo z ravno tako prazničnim vzdušjem.

Zgoraj našteto se bo dogajalo na kar 9 odprtih in zaprtih prizoriščih, zato zabave ne bo manjkalo!

Preden pa se odpravite na prizorišča, priporočamo panoramski ogled Maribora s terase lokala Luft 360, ki se nahaja v 11. nadstropju poslovnega centra Slavija.

Njihova znamenita terasa, Luftarca, ki dobi vsak letni čas novo preobleko, vabi v pravljični svet Zimskega vzdušja.

Po tem, ko se pogrejete ob vroči čokoladi s posipom, ki je na voljo v različnih okusih, in kuhanem vinu, pa se odpravite na popotovanje po okrašenem mestu.

Postaja 1:

Adventno vzdušje vsekakor popestrijo božično-novoletne stojnice in sejemske hiške v Ulici Maksimiljana Držečnika, kjer ročno izdelanih izdelkov in dobre hrane ne bo manjkalo.

Postaja 2:

Obiščite zimsko pravljico na Grajskem trgu, kjer boste deležni dobrot iz Božičkove pekarne, bogatega glasbenega programa, delavnic za otroke, kuhanega vina in vrste street food dobrot.

Postaja 3:

Na Trgu svobode športne navdušence čaka mestno drsališče na prostem, ki bo odprto vse do marca 2018!

Postaja 4:

Sredi Maribora bo tudi letos zraslo Vilinsko mesto; mesto, narejeno iz dobre volje in
domišljije, kjer so vsi dobrodošli in ni nič nemogoče! Vilinski oder, vilinske ustvarjalnice, svetlobne postavitve, ulično gledališče bodo povezovale Pravljične ulice, polne presenečenj.

Ob zaključku prazničnega meseca pa se lahko udeležite zbora na Slomškovem trgu, kjer boste vse vilinke in vilinci prižgali iskrice idej in zaiskrili mesto Maribor.

Postaja 5:

Zaključite svoj "pohod" z dobrim koncertom! Na Trgu Leona Štuklja boste deležni zabave in druženja ob koncertih na odprtem in vonju po kuhanem vinu. Datume koncertov, predstav in ostalih dogodkov najdete tukaj.

Sicer pa tudi letos SNG in Narodni dom Maribor pripravljata razne predstave, ki bodo dodale piko na i celotnemu prazničnemu vzdušju, ob vikendih pa se lahko sprostite ob ritmih žive glasbe in dj-ja v Festivalni dvorani Lent.

Še nekaj pomembnih datumov:

9. 12. 2017: Prihod dedka Mraza na Snežnem stadionu pod Pohorjem

21. 12. 2017: Večer šampanjcev in penin v Hiši Stare trte na Lentu (na zgornji fotografiji spodaj levo)

31. 12. 2017: Silvestrovanje na prostem (Trg Leona Štuklja)

31. 12. 2017: Silvestrovanje z živo glasbo na Lentu

Otroci, ne zamudite tudi obiska Snežne vile, ki bo izpolnjevala želje mimoidočim, njeni spremljevalci božički pa vas bodo obdarili z majhnimi pozornostmi!

Snežna vila bo Hišo Stare trte obiskala 24. 12. 2017, na Trgu Leona Štuklja pa jo boste lahko srečali 22., 25., 27. in 29. decembra!

Več o dogajanju pa v programski zloženki Čarobnega decembra v Mariboru.

Fotografije: Luft 360/Jernej Kogelnik, Instagram/donmarkoni88, Facebook/Visit Maribor

Preberite še: Kaj podariti svoji sorodni duši?

Priporočamo tudi: Kako decembra ohraniti zdrav življenjski stil, brez da bi bili prikrajšani za dobrote?