Cvetlične pravljice

13. 6. 2013 Promocijsko sporočilo

Končno je pokukalo poletje tudi na sončno stran Alp. Ob tem se spomnimo, da se počasi zaključuje pouk, postoriti je potrebno vse na vrtu, urediti zelenice, drevje ...

Na Biotehniškem centru Naklo vabijo na nekaj zanimivih dogodkov pri katerih sodelujejo ali pa jih organizirajo sami.

Vabijo vas na Brdo od 13. – 16. 6. na Cvetlične pravljice, kjer bodo njihovi dijaki in študentje sodelovali pri ustvarjalnih delavnicah in pripravili zanimive dekoracije.

18. 6. ob 13.00 pripravljajo v BC Naklo (Strahinj 99) otvoritev Parka medonosnih rastlin, ki je rezultat večletnega projekta gorenjskih in avstrijsko-koroških partnerjev. Park je zasnovan z upoštevanjem prvin krajinskega urejanja ter uporabo širše in popolnejše zbirke avtohtonih medonosnih rastlin iz različnih habitatnih področij, značilnih za Gorenjsko in avstrijsko Koroško, ki nudi kakovostno in količinsko zadostno pašo Kranjski čebeli. Namenjen je spodbujanju in širjenju avtohtonih medonosnih rastlin. Park ima pomembno izobraževalno funkcijo za naravovarstvene raziskovalce, profesorje, mentorje, čebelarje in učence različnih starostnih skupin, odprt pa je tudi za širšo javnost. Poleg tega park čebeljim družinam iz šolskega čebelnjaka popestri pašo na območju intenzivne kmetijske krajine.

18. 6. organizirajo tudi izobraževanje iz arboristike in ob 15.00 bodo imeli v Biotehniškem centru predstavitev prve knjige iz založbe BC Naklo, avtorja Vilka Rifla: Nega in podiranje dreves v zahtevnih situacijah.

Ob zaključku izobraževanja pa svoje zaključne izdelke predstavijo dijaki poklicnih programov: gospodarji na podeželju, vrtnarji, cvetličarji, peki in slaščičarji. Razstava z naslovom Mavrica poklicev bo na ogled v četrtek, 20. 6. ob 14.30.

Istočasno bo na ogled tudi razstava Unesco projektov, ki so jih izpeljali na njihovi šoli: mednarodni natečaj Prebujanje narave z vodo in pilotski projekt Kozolci 2013.

Več informacij o dogodkih najdete na spletni strani Biotehniškega centra Naklo.

Pričakujejo vas v Centru poslovnih priložnosti in znanja!