Dedek Mraz bo letos otroke obiskal preko video nagovorov, ponekod tudi v živo (Seznam po krajih in VIDEO nagovor!)

Dedek Mraz bo letos otroke obiskal preko video nagovorov, ponekod tudi v živo (Seznam po krajih in VIDEO nagovor!) (foto: napovednik.com) napovednik.com
30. 12. 2020

Dedek Mraz se je letos prilagodil epidemiološkim razmeram, zato bo otroke na različnih koncih države večinoma obiskal preko različnih spletnih kanalov in televizije, ponekod ga bo ob upoštevanju zdravstvenih ukrepov mogoče videti v živo ali pa bo dobri mož otroke obiskal na domu. Nekatere nagovore spremljajo predstave za otroke.

Ljubljana

V Ljubljani bo namesto tradicionalnega sprevoda dedka Mraza, ki ga organizira Mini teater, zadnji decembrski dobri mož otroke nagovoril 30. decembra ob 19. uri na YouTube kanalu Mini teatra.

Maribor

V Mariboru je dedek Mraz že prepotoval vse mesto in obiskal vrtce, od njega pa se bo mogoče v živo posloviti v sredo, ko se bo v spremstvu pohorske vile Simone s kočijo zapeljal po mestnem središču, kjer mu bodo lahko otroci pomahali. Namesto na glavnem odru na Trgu Leona Štuklja jih bo ob 18. uri nagovoril po TV Maribor in na družabnih omrežjih, so sporočili z Zveze prijateljev mladine Maribor.

Letos je dobri mož med mariborske otroke prišel nekoliko drugače, a nič manj čarobno, saj so otroci prvič dobili priložnost pokukati v njegovo kočo sredi pohorskih gozdov. Kdor je zamudil, si igrani film z lutkovno predstavo Žogica Marogica še vedno lahko ogleda v arhivu Televizije Slovenija.

Kranj

Tudi v Kranju bo prihod dedka Mraza mogoče spremljati v sredo, in sicer ob 17. uri preko Facebook strani in YouTube kanala Visit Kranj, kjer bo dedek Mraz otroke pozdravil in jim povedal pravljico o zmaju.

Dolenjska

Na Dolenjskem bo dedek Mraz otroke še do srede obiskoval na domu vseh, ki so jih starši preko občinske spletne strani prijavili na obisk dobrega moža. Ta bo otrokom v občinah Novo mesto, Mirna Peč, Straža, Šmarješke Toplice, Žužemberk, Škocjan in Šentjernej v spremstvu poštarja Tonija in drugega prazničnega spremstva darilo prinesel kar na dom. Prav tako pa si je bilo več televizijskih prenosov predstave z dedkom Mrazom mogoče ogledati preko televizije Vaš kanal. Slovo od dedka Mraza bo tako predvajano v sredo ob 10. in 19. uri.

Ptuj

Na Ptuju so vsi starši otrok, vključenih v Vrtec Ptuj, darila dedka Mraza lahko prejeli v vrtcu, vsi otroci, ki v vrtec niso vključeni, pa darila lahko prevzamejo na upravi vrtca na Puhovi ulici. Dedek Mraz sicer pripravlja tudi poseben program, ki ga bodo predvajali na Ptujski televiziji PeTV in na spletu.

Trbovlje

Tradicionalni sprehod dedka Mraza v Trbovljah se letos prav tako seli na splet, kjer bo dobri mož danes ob 17.55 na spletni in Facebook strani Občine Trbovlje v živo poklepetal z otroki, so sporočili z občine.

Murska Sobota

Mursko Soboto je letos dedek Mraz obiskal kar z balonom, otroke pa je ob tem spodbudil, naj čim več časa preživijo na svežem zraku in nekoliko manj za računalniki in tablicami. Nagovor je dostopen na YouTube kanalu televizije idea.

Marsikje po Sloveniji je dedek Mraz otroke že obiskal. Več posnetkov preteklih nagovorov zadnjega decembrskega dobrega moža si je mogoče ogledati tudi na YouTubu. Tam so prav tako dostopne tudi nekatere predstave z dedkom Mrazom. Predstave in nagovore dedka Mraza so med drugim pripravili tudi v ljubljanskem Lutkovnem gledališču.
Vir: STA