Dobrodelna dražba športnih artiklov – za brezskrbne počitnice otrok

Dobrodelna dražba športnih artiklov – za brezskrbne počitnice otrok (foto: Promocijski material) Promocijski material
9. 5. 2015

Tudi letos bo v Sloveniji potekala posebna dražba športnih artiklov, katere namen je poskrbeti za nasmeh na otroških obrazih.

Glavni pobudnik akcije Jeseničan Fikret Avdić dobrodelno dražbo organizira že petič, celoten izkupiček pa je namenjen za letovanje otrok iz socialno ogroženih družin, ki si ne morejo privoščiti oddiha na morski obali. V štirih letih je z izkupičkom na morje peljal okoli sto otrok.

Otroci so deležni desetdnevne all inclusive ponudbe v otroškem letovišču Pinea v Novigradu na Hrvaškem. Vsa ta leta so Fikretu športniki z veseljem priskočili na pomoč, dražbe se s svojimi podarjenimi artikli športniki iz leta v leto z veseljem udeležujejo.

Do zdaj je pri akciji sodelovalo več odličnih športnikov svetovnega razreda, večina pa prihaja z Jesenic in so hokejisti, ker je v tem železarskem mestu hokej namreč doma.

Ob hokejistih so seveda sodelovali tudi športniki, kot so Gregor Schlierenzauer, Noriaki Kasai, Anders Bardal, Tom Hilde, Ivica Kostelić, letos bo v akciji sodelovala tudi češka legenda hokejskih vrat Roman Turek.

Od Slovencev so drese in druge artikle prispevali vsi največji. Anže Kopitar, Dejan Zavec, Jakov Fak, Peter Prevc, Josip Iličić, Primož Brezec, Matjaž Smodiš, NK Maribor, NZS, alpski smučarji, velika večina risov ... Dražba in celotna pomoč pri organizaciji poteka prek Zveze društev prijateljev mladine Jesenice.

Akcija bo trajala ob 5. do 17. maja do 20. ure na Facebook strani '5. dobrodelna dražba športnih artiklov'.

Na tej strani bodo objavljene fotografije, do zdaj so na voljo dresi Roberta Kristana, Davida in Marcela Rodmana, Roberta Saboliča, Roka Tičarja, Žige Jegliča, Iva Jana, Murajice Pajića, Jana Oblaka, Darka Ðjurića, Boštjana Nachbarja in Mihe Rebolja. Licitira se samo pod sliko artikla, najmanjši znesek dviga je pet evrov. Zmagovalec bo tisti, ki bo zadnji licitiral 17. maja, v primeru enakih ponudb velja tista, ki je bila podana prva. Zmagovalec licitacije bo artikel po končani licitaciji in plačilu zneska na tekoči račun ZDPMJ dobil po pošti ali osebno.