Dokumentarni film ŠKL - Šport tisočerih obrazov na milanskem festivalu!

Dokumentarni film ŠKL - Šport tisočerih obrazov na milanskem festivalu! (foto: Arhiv ŠKL) Arhiv ŠKL
29. 10. 2020

Slovenski športni dokumentarni film ŠKL se je uvrstil na milanski festival. V njem so spregovorili mnogi znani športniki, tudi družina Dončič in Dragič. Na sporedu bo 8. novembra ob 15:55.

Projekt, ki je 24 let združeval mnoge mladostnike po vsej regiji in bil najbrž največji šolski projekt pri nas, je vse svoje najboljše trenutke združil v dokumentarni film z naslovom ŠKL - Šport tisočerih obrazov

Kaj boste videli?

V dinamičnem prepletu bogatega arhiva posnetkov in aktualnih izjav, spremljamo zgodbe ključnih akterjev, ustanoviteljev, ki so vsak s svojega področja vplivali na razvoj projekta ter mnogih športnikov, ki so skozi ŠKL spoznali atmosfero, s katero so se nato seznanili tudi v svojih profesionalnih karierah. Med zbranimi posnetki je ogromno ekskluzivnega materiala, ki je nastajal skozi leta ustvarjanja televizijske oddaje in vnaša dodaten čar vsebini dokumentarnega filma, pa naj gre za družino Dončič, Čeferin ali Dragić, najstniške podobe Lakoviča, Brezca, tudi Jana Oblaka in mnogih, zdaj uspešnih posameznikov.

Za piko na i se je dokumentarec uvrstil še na milanski festival filmov, ogledali in zanj stiskali pesti pa bomo v nedeljo, 8. novembra, ob 15.55 uri.

Po vzoru ameriških univerzitetnih tekmovanj je ŠKL v šolski šport vnesel element spektakla - tekme so bile polne obiskovalcev, vselej se je nekaj dogajalo in kmalu je projekt postal zatočišče mnogih, še zdaleč ne le mladih košarkaric in košarkarjev. Vse to lahko podoživite v dokumentarnem filmu!