TripAdvisor je hrvaški biser uvrstil na seznam top destinacij za mladoporočence

16. 2. 2024
Deli
Na lestvico se je uvrstilo 20 destinacij z vsega sveta, na 16. mestu pa se je znašlo eno najlepših in turistično najbolj zanimivih hrvaških mest. (foto: Profimedia)
Profimedia

Ena najbolj priljubljenih spletnih potovalnih platform TripAdvisor je objavila seznam najboljših destinacij za medene tedne za leto 2024 po izboru njihovih bralcev.

Na lestvico se je uvrstilo 20 destinacij z vsega sveta, na 16. mestu pa se je znašlo eno najlepših in turistično najbolj zanimivih hrvaških mest - Dubrovnik.

Preberite še: 

"Dubrovnik si je opomogel od vojne škode, ki jo je utrpel v devetdesetih letih, in obiskovalci so se vrnili v to mirno mesto. Ugnezdeno med Jadranskim morjem in Dinarskim gorovjem je cenovno ugoden pobeg iz mesta za mnoge popotnike iz Evrope. Staro mestno jedro je še posebej očarljivo," so zapisali v opisu, čeprav priznamo, da se nam niti ne zdi tako cenovno ugoden.

Ena najbolj priljubljenih spletnih potovalnih platform TripAdvisor je objavila seznam najboljših destinacij za medene tedne za leto 2024

Ena najbolj priljubljenih spletnih potovalnih platform TripAdvisor je objavila seznam najboljših destinacij za medene tedne za leto 2024

Profimedia

Poleg Dubrovnika so na tem seznamu še Praga (Češka), Budimpešta (Madžarska), Niagarski slapvi (Kanada), Bora Bora (Francoska Polinezija), Tulum (Turčija), Ambergris Caye (Belize), Lizbona ( Portugalska), Gramado (Brazilija), Sveta Lucija (Sveta Lucija), Benetke (Italija), Zanzibar (Tanzanija), Santorini (Grčija), Jamajka, Khao Lak (Tajska), Mauritius, Dominikanska republika, Maldivi, Hoi An (Vietnam).

Na prvem mestu tega seznama je bil Bali v Indoneziji.

"Bali je živa razglednica, indonezijski raj, ki izgleda kot fantazija. Odseki belega peska, obsijani s soncem, ali srečanja s tropskimi bitji, ko potapljate vzdolž koralnih grebenov ali večbarvne razbitine vojne ladje iz druge svetovne vojne."

Bali je živa razglednica, indonezijski raj, ki izgleda kot fantazija.

Bali je živa razglednica, indonezijski raj, ki izgleda kot fantazija.

profimedia

"Prestolnica umetnosti Ubud je idealen kraj za ogled plesne predstave, udeležbo na delavnici izdelovanja batika ali srebrnine ali sprostitev telesa in duha na tečaju joge," so povedali.

Novo na Metroplay: "To so osnovni stebri zdravja" | Nina Dušić Hren