Fina ostrina

7. 12. 2016 Promocijsko sporočilo

Užitek kuhanja se začne, kadar ostrina rezila v našo kuhinjo vnese enostavno in lahkotno rezanje ali sekljanje ter eleganco v naše gibe, hkrati pa poživi našo kuharsko izkušnjo.

Razumevanje ostrine na Japonskem je verjetno ključ do odgovora, zakaj so ravno japonski noži na vrhu lestvice priljubljenosti kuharskih mojstrov po vsem svetu.

Ostrina za Japonce že tradicionalno vključuje pojem okusa in svežine, zato njihova skrb za ostrino rezila izhaja iz enega samega cilja – da ta čim manj poškoduje stene celic mesa in zelenjave. Bolj kot je fina ostrina, okusnejša bo tako sveža kot obdelana hrana. Celotna tehnologija in proces izdelave nožev na Japonskem sta torej zasnovana s ciljem ustvarjanja čim bolj fine ostrine, ki temelji na izbiri in obdelavi jekla, saj je v desettisočletni tradiciji izdelave nožev ključni napredek povezan ravno z lastnostmi jekla.

Kuhinjski nož ZDP-189 na edinstven način povezuje japonsko tradicijo izdelave in vzdrževanja jeklenih nožev s sodobno kulinariko zahodnega sveta. Je vrhunec tega, kar pričakujemo od kuhinjskega noža – najboljše jeklo, vsestranski profil, odlična funkcionalnost in čudovit videz – zato je idealna izbira za vsakogar, ki išče presek najboljših lastnosti za vsestransko uporabo. Pri zasnovi noža, kjer je sodeloval Bine Volčič, eden najbolj prepoznavnih kuharskih mojstrov v Sloveniji, je bila posebna pozornost namenjena estetiki z navdihom iz japonske mistike ter spoštljivemu odnosu do tradicije, narave, surovin, sestavin in končnega izdelka – vrednotam, ki so tako značilne za japonsko kulturo.

Več informacij in nakup na spletni strani www.osterrob.si in www.ZDP189.com