Gibanje za čistejši jutri

29. 3. 2012 Promocijsko sporočilo

V največji prostovoljski okoljski akciji v zgodovini človeštva so sodelavci Zavarovalnice Triglav, njihovi družinski člani in prijatelji znova pokazali, da so skrb za lepši jutri, požrtvovalnost in dobra volja vrline vodilne slovenske zavarovalnice.

Za zeleno prihodnost

Skoraj 1000 jih je na več kot 20 lokacijah po državi, od Murske Sobote do Kopra, zavihalo rokave in očistilo Slovenijo.

Zavarovalnica Triglav - Očistimo Slovenijo

Za zeleno prihodnost so poskrbeli s čišcenjem odlagališč, sajenjem novih dreves in obrežja rek osvobodili smeti.

Pri tem so jim pomagali tudi naši risi. Z Zavarovalnico Triglav so namreč v Črnučah čistili tudi člani slovenske hokejske reprezentance, ki se zavzeto pripravljajo na letošnje svetovno prvenstvo, ter sodelavci pozavarovalnice Triglav Re.

Zavarovalnica Triglav - Očistimo Slovenijo

V strategiji družbene odgovornosti, ki so jo v Zavarovalnici Triglav sprejeli lani, so zapisali tisto, kar uresničujejo že vrsto let – Triglav želi gojiti in spodbujati korporativno prostovoljstvo.

Njihov cilj je vsako leto organizirati dogodek, ob katerem se bodo zaposleni združili pod zastavo prostovoljstva.

Zavarovalnica Triglav - Očistimo Slovenijo

Akcija Očistimo Slovenijo je bila dokaz, da večini ni vseeno za našo prelepo deželo.

Matjaž Rakovec, predsednik uprave Zavarovalnice Triglav, ki je čistil na obrobju Ljubljane, je o tej plemeniti akciji povedal: " Z akcijami korporativnega prostovoljstva, kot je čiščenje Slovenije, uresničujemo zavezo, saj je družbena odgovornost, ki jo razumemo kot temelj trajnostnega razvoja, ena od treh glavnih vrednot družbe."

Očistimo svet 2012

Bo prva akcija družbene odgovornosti v zgodovini Triglava, v katero se bodo prostovoljno vključili zaposleni iz vseh sedmih držav Skupine Triglav, poleg Slovenije še Hrvaška, BiH, Srbija, Crna gora, Makedonija in Češka.

"Bodimo mi tista sprememba, ki jo želimo videti na našem planetu, in naredimo nekaj plemenitega za svoje okolje. Med smetmi smo vsi na ti!"