Helios - v boj proti vročini in potenju stopal

15. 4. 2016 Promocijsko sporočilo

Alpina ob začetku pohodniške sezone predstavlja nov pohodni čevelj HELIOS, ki je rezultat znanja in izkušenj ter najnovejših tehnoloških dosežkov. Čevelj HELIOS ohranja vse lastnosti dobrega treking čevlja, odlikuje pa ga še edinstven prezračevalni sistem. Naši strokovnjaki so poskrbeli za inovativen pohodni čevelj, ki bo vaše noge ohranil suhe in zračne tudi v največji vročini.

Ne glede na to, da ima usnje že samo po sebi sposobnost »dihanja« smo v Alpini hoteli še več. V zgornji del smo izsekali luknjice, ki občutno prispevajo k boljšemu ventilacijskemu procesu. Na notranjo stran lukenj pa smo prilepili tanek sloj posebnega materiala – Event membrano, ki ohranja obutev suho z odzračevanjem vlage skozi milijone mikroskopskih por. 4DRY prezračevalni sistem preprečuje vlago, nastanek plesni in neprijetnih vonjav.

Zanesljiv podplat

Spodnji del podplata odlikuje Vibram gumiran profil, je izdelan ekskluzivno za Alpino, zato ga ne boste našli na nobenem drugem podplatu tega priznanega proizvajalca. Vibram podplat je garancija za zanesljiv in varen korak na vseh vrstah podlage. Zgornji del podplata je brizgan poliuretan, ki nudi mehkobo in udobnost, preprečuje morebitne poškodbe ter ublaži večje pritiske ali nalete na peto (schock absorber).

Zaščita vaših stopal je pomembna

Ustrezna višina ter dodatna ojačitev v predelu prstov daje čevlju dovolj zaščite ob minimalni teži. Prednost brezšivne tehnologije pri zaščitnem usnju na prstih onemogoča morebitno iztrošenje šivov v prepogibnem delu, kar podaljša življenjsko dobo čevlja.

Prilagodljiv vašemu stopalu

HELIOS ima tudi novo, lahko, mehko in anatomsko oblikovano steljko. Ključni element steljke pri ventilacijskem sistemu pa so luknje vzdolž celotne površine in kanali na spodnji VCP plošči, ki omogočajo sprotno odvajanje vlage in odvečne toplote. Že omenjena VCP (volume control plate) plošča ima pri čevlju HELIOS dvojno vlogo, saj poleg običajne funkcije uravnavanja volumna čevlja v tem primeru opravlja tudi pomembno prezračevalno vlogo. Rebra, iz katerih je sestavljena, so postavljena tako, da znotraj te plošče ni zapor in zrak lahko nemoteno kroži.

Prepričani smo, da bo z vsemi naštetimi lastnostmi čevelj HELIOS postal nepogrešljiv del vaše hribovske opreme zlasti v vročih, poletnih dneh.

Le še pot pod noge in v hribe, s čevlji HELIOS iz Alpine.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri