Razbijamo mite o delu zavarovalnega zastopnika (+ 5 razlogov, zakaj je ta služba zakon!)

3. 9. 2019 Promocijsko sporočilo

Poklic zavarovalnega zastopnika ima po krivem negativen prizvok in marsikdo se zaradi predsodka ne odloči zanj. A s tem zamujate priložnost perspektivnega dela, ki je vse prej kot dolgočasno, vsiljivo ali neučinkovito. Ste vedeli, koliko nasmeškov zavarovalni zastopnik nariše na obraz? Razbijamo mite. 

Mite razbijamo skupaj z zavarovalnimi zastopniki pri GRAWE zavarovalnici. Zavarovalni zastopnik Klemen Ahačič je z nami delil izkušnje iz prve roke.

»Dober občutek je, ko vidiš, da ti ljudje zaupajo. Poskrbim, da se lahko zanesejo name, zato me imajo radi,« pravi Klemen, sproščen, radoveden, navdušen.

Ob njem začutiš prav posebno energijo in tema o delu zavarovalnega zastopnika postane neverjetno zanimiva. Zamika te, da bi tudi sam opravljal to delo, ki bi te tako močno izpopolnjevalo in osrečevalo.

Mit št. 1: Uspešni so samo kandidati z zavarovalniškim ozadjem

GRAWE: Resnica je, da večina naših zavarovalnih zastopnikov nima zavarovalniškega ozadja, imajo pa druge, večinoma prirojene ali priučene lastnosti, zaradi katerih se hitro učijo in uspešno vodijo. Z našo pomočjo lahko vsak postavi prave temelje za uspeh. Od trenutka, ko oddate spletno prijavo, bomo z vami ravnali spoštljivo in pozorno: opremili vas bomo z znanjem, izobraževanji in mentorskimi programi, namenjenimi posameznikom.

Zavarovalni zastopnik Klemen:

»Ko sem se prijavil za delo v GRAWE zavarovalnici, podjetja nisem dobro poznal. Pred tem sem bil zaposlen v podjetju, kjer sem delal fizično in za malo denarja. Želel sem delati kot komercialist, saj me je privlačilo delo z ljudmi. Nekaj časa sem po spletu iskal zaposlitve, nikoli pa nisem pomislil na zavarovalnico. Po priporočilu prijatelja sem nekega dne prejel klic z GRAWE zavarovalnice. Z začetnim rahlim nezaupanjem, ki se je potem prevesilo v veliko navdušenje, sem stopil na novo karierno pot.«

Mit št. 2: Delo zavarovalnega zastopnika je prodaja

GRAWE: Poklica zavarovalnega zastopnika ne uvrščamo med tipična dela v prodaji. Gre namreč za priložnost, da ljudem dejansko pomagamo, da zaščitijo tisto, kar jim je najpomembnejše, kot je njihovo preživetje in prihodnost. Razumejo, da se njihovo poslovanje ne nanaša samo na zavarovalne produkte ‒ pri zavarovalništvu gre namreč za ljudi, odnose ter ustvarjanje zdravih in varnih skupnosti.

Zavarovalni zastopnik Klemen:

»Delo v GRAWE zavarovalnici je delo, pri katerem sicer vlagaš sebe in svojo energijo, vendar hkrati dobivaš neposredne pozitivne povratne informacije od svojih strank. Če delam za druge, delam tudi zase. Za tovrstno delo moraš biti komunikativen in vztrajen, ne nazadnje pa tudi prepričljiv. Svoje znanje in poznavanje ponudbe zavarovalnice moraš ves čas nadgrajevati. Če se hočeš poslu resnično posvetiti in uspeti, moraš delati samo to. Seveda na začetku zavrnitev boli, vendar s časom pridobiš tršo kožo.«

Mit št. 3: Ljudje zavarovanja kupujejo na internetu

GRAWE: Nekateri ljudje verjamejo, da je lažje primerjati spletne ponudbe in kupiti zavarovanje prek spleta, vendar ne vsi. Razlog, zakaj veliko strank raje sodeluje z lokalnimi zavarovalnimi zastopniki, je, da imajo naši zavarovalni zastopniki edinstveno možnost prilagajanja zavarovalnih paketov in nudijo raven storitev, ki je po drugih komunikacijskih kanalih ni mogoče doseči.

Zavarovalni zastopnik Klemen:

»Verjamem v osebni stik. Le tako lahko resnično predstavim svoje vrednote in se popolnoma posvetim stranki. Da lahko razumem, kaj stranka potrebuje, moram z njo sesti in jo poslušati. Ne verjamem, da lahko prodajamo le zaključene produkte ‒ zahteve in potrebe strank so zelo različne. Ljudje te bodo spoštovali, če ti spoštuješ njih. Ko so me ljudje spoznali in videli, da sem zanje vedno naredil korak dlje, da mi je bilo mar, so mi začeli zaupati. In nove stranke so me začele iskati same.«

Mit št. 4: Zavarovalni agenti delajo popoldne in ob koncih tedna

GRAWE: Kariera zavarovalnega zastopnika ni klasična zaposlitev, da bi lahko delo opravljali le dopoldan. Pričakuje se, da bodo zastopniki tam, kjer bodo najbolj potrebni, prostoni za svoje stranke v nujnih primerih. Na vsakodnevni ravni pa naši zavarovalni zastopniki uživajo svobodo, ki jo prinaša delo, in fleksibilnost, ki omogoča, da si vsak kroji lasten urnik.

Zavarovalni zastopnik Klemen:

»Sam delam večinoma dopoldan. Tak delovnik mi najbolj ustreza. Večino dela tako opravim v tem času, vedno pa se prilagodim potrebam družine. Vedno sem na voljo svojim strankam, ampak to je zame samoumevno. Gre za odnose in ti mi veliko pomenijo. Del službe opravim tudi v poznem popoldnevu, a mi je to v veselje. Delam tako kot drugi, samo da sam krojim svoj čas.«

Mit št. 5: Zavarovalni zastopnik je enota zase in s tem odvisen od samega sebe

GRAWE: Res je, da so naši zastopniki odgovorni za rast svojega portfelja, vendar GRAWE vsakemu zastopniku nudi orodja, podporo in usposabljanje za čim večji uspeh. Usposabljanje in podpora se začneta s prvim dnem in se nadaljujeta skozi celotno kariero. Kot GRAWE zavarovalni zastopnik imate na svoji strani celotno ekipo, ki vam pomaga pri doseganju uspehov. Naš mentorski program ponuja pridobitev praktičnih izkušenj, potrebnih za obvladovanje spretnosti in odpravljanje ovir.

Zavarovalni zastopnik Klemen:

»Vsaka skrb, kako bo nov zavarovalni zastopnik pridobil stranke, je odveč. Te pridejo same, podpore tima pa imaš resnično veliko. Seveda se moraš pri svojem delu truditi. Pomembno je slediti zastavljenim ciljem in jih resnično izpeljati. Na začetku to gotovo pomeni polno delo, osem ur, včasih kakšno uro več. GRAWE je odličen delodajalec, ceni vložen trud in vse ugodnosti, ki jih nudi, so resnično na mestu. Tudi v začetku karierne poti vam GRAWE zavarovalnica nudi vse – od nagrad do raznih izobraževanj, pomoči zastopnikov, ki že delajo dalj časa, in mentorjev.«

5 dobrih razlogov, zakaj se zaposliti pri GRAWE:

  • Varna zaposlitev: GRAWE se lahko ozre na skoraj 200-letno zgodovino, obenem pa je zavarovalniška panoga trenutno v razcvetu. Navedena dejavnika pričata o tem, da je ta zaposlitev varna tudi v kriznih časih.
  • Ravnovesje med delom in zasebnim življenjem: prilagodljiv delovni čas.
  • Kratke delovne razdalje: z več kot 19 poslovalnicami po vsej državi vaše delovno mesto ni nikoli daleč od doma.
  • Samostojno delo: pri GRAWE nadrejeni zaupajo svojim sodelavcem in jim dajejo na voljo dovolj priložnosti, da lahko samostojno dosežejo dogovorjene cilje.
  • Novinci, dobrodošli: novincem brez izkušenj v panogi omogočajo specializirano usposabljanje (za pridobitev licence za zavarovalnega zastopnika), prav tako pa jih celovito podpirajo na njihovi karierni poti v podjetju.

In še o nasmeških na obrazu ... 

Zavarovalni zastopnik Igor Breznik pa nam je na primer povedal tole:

»Najboljša plat moje službe je, da lahko pomagam ljudem. Takoj, ko sem začel delati kot zastopnik, sem lahko pomagal starejšemu paru, ki je bil tik pred upokojitvijo. Imela sta negativne izkušnje s številnimi zavarovalnicami in sta bila precej obupana. Pomagal sem jima razvozlati določbe zavarovalnih polic, ki sta jih sklenila, s čimer sta privarčevala kar nekaj denarja. Ko smo se nato pogovarjali, sta mi povedala, da sta zelo hvaležna, da jima je končno nekdo prisluhnil in pomagal. Priporočila sta me številnim svojim prijateljem in znancem.« 

Ne glede na to, ali pravkar iščete novo priložnost za delo, menjavate karierno usmeritev ali je za vami že lepo število let v zavarovalništvu: pri GRAWE zavarovalnici je dobrodošel vsak, ki želi odgovorno graditi kariero in skupaj z njimi ustvarjati trajnostne odnose s strankami. In ker verjamejo, da je zadovoljna stranka produkt zadovoljnega zaposlenega, bodo za vas ustvarili karierne priložnosti, ki ustrezajo prav vašim osebnim zmožnostim in ciljem.

Oddajte spletno prijavo in naredite naslednji korak z GRAWE!