S kavča na razstavo: ogled virtualne razstave slik

S kavča na razstavo: ogled virtualne razstave slik (foto: Razstava SLIKE 151617 Boštjan Jurečič) Razstava SLIKE 151617 Boštjan Jurečič
18. 12. 2020

Kar v udobju svojega doma vstopite v galerijo Generali in si oglejte razstavo SLIKE 151617 akademskega slikarja Boštjana Jurečiča.

Pravzaprav vas čaka še več: VIDEO pogovor z Boštjanom Jurečičom in likovnim kritikom Miho Colnarjem, ki predstavi slikarjev edinstven način dela in odnos do ustvarjanja.

Za okus prelistajte nekaj slik v naši galeriji, potem pa kliknite na virtualno razstavo

V Generali galeriji so bile v preteklosti obiskovalcem na ogled številne odmevne razstave, ki so zdaj na voljo v virtualni galeriji, med drugim tudi:

  • Prince of Pop/ Fotografija + kostumografija (avtor Claudi Sovre)
  • Pozabljene podobe moje Indije (avtor Arne Hodalič),
  • Vse, kar je … Slike 2018–2019 (avtor Andrej Jemec),
  • Pastirji – življenje, ki izginja (avtor Jošt Franko),
  • Divji v srcu: poglej lisjaku v oči … (avtorji Aleksij Kobal, Silvester Plotajs Sicoe in Jurij Kalan).

Zavarovalnica Generali s svojo galerijo podpira umetnost in predvsem sodobne slovenske umetnike. Družbeno odgovornost izkazuje tudi z negovanjem likovne dediščine. Bogata zbirka Generali galerije z več kot tisoč umetniškimi deli navdihuje z moderno likovno umetnostjo, ki jo dopolnjujejo kiparska dela. Galerija na Dunajski cesti 63 v Ljubljani od leta 2015 redno gosti razstave uveljavljenih sodobnih vizualnih umetnikov in podpira mlade ustvarjalce.