Je za vami prekrokana noč? Pomagajte si s temi živili!

Je za vami prekrokana noč? Pomagajte si s temi živili! (foto: Profimedia) Profimedia
1. 1. 2022

Prazniki so lahko naporni, sploh če jemo veliko nezdrave hrane ali kaj preveč popijemo. Preverite, s katerimi živili si lahko opomorete.

Ingver pomaga pri vsaki težavi

Pravo superživilo, ki pripomore k boljšemu imunskemu sistemu, pomaga pri bolečem grlu, hkrati pa je odlična izbira tudi ob slabosti. Če vam je slabo od vse zaužite hrane in pijače, si privoščite svež ingver, ki ga lahko naribate kar v čaj.

Limona je priljubljena z razlogom

Še eno izjemno priljubljeno živilo pri najrazličnejših težavah. Med drugim limona odlično učinkuje proti glavobolu, ki je pogosta težava po prekrokani noči. Privoščite si kozarec limoninega čaja ali limonade. Kaj pa, če si pripravite zimsko limonado?

Kje dobiti antioksidante?

Ko v prazničnem času zaužijete veliko nezdrave hrane in morda celo alkohola, je vaše telo precej obremenjeno. Prihaja do oksidativnega stresa v telesu, pri čemer vam lahko pomagajo antioksidanti. Največ se jih nahaja v borovnicah, fižolu, malinah, robidah, špinači, češnjah, jabolkah, artičokah in ostalem sadju ter zelenjavi.

Za zajtrk si pripravite jajca

Jajca vsebujejo določene aminokisline, ki pomagajo telesu, da si opomore po naporni noči. Pripravite si torej jajca v kombinaciji s svojo najljubšo zelenjavo.

Ne pozabite pa, da vaše telo potrebuje svoj čas, da se regenerira. Vzemite si prost dan, počivajte, odpravite se na svež zrak, ne pozabite pa tudi zaužiti dovolj tekočine.